Μετέτρεψαν σε τουρκική προπαγάνδα τα εγκαίνια Κέντρου Συνεργασίας Κορμακίτη

Δίχως τέλος το τουρκικό θράσος. Υποσκάπτει την Κυπριακή Δημοκρατία στο ίδιο της το έδαφος το ψευδοκράτος, με ευρωπαϊκά μάλιστα κονδύλια.

Τέλεσε τα εγκαίνια του Κέντρου Συνεργασίας Κορμακίτη, στην παρουσία λεγόμενων αξιωματούχων του ψευδοκράτους, κατοχικού στρατού, αλλά και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Στα εγκαίνια απηύθυνε χαιρετισμό ψευδοβουλευτής. «Ως “εκλελεγμένο μέλος'' του ''κοινοβουλίου'' στην Κερύνεια, θα ήθελα να καλωσορίσω τους αξιωματούχους που ήρθαν από το εξωτερικό στην ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είπε στην τοποθέτηση.

Στα

εγκαίνια παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην Κυπριακή Βουλή, Γιαννάκης Μούσας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης αλλά και ο Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιλζίλγιουρέκ.

Η φιέστα προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής, ενώ περιμετρικά του κτιρίου φαίνεται να τοποθετήθηκαν σημαίες της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν σε δήλωσή της ανέφερε «λάβαμε και τα τηλεφωνήματα από τα άτομα που ανήκουν στη  μαρωνίτικη κοινότητα, τα οποία ανησυχούσαν για την έντονη παρουσία του στρατού και για γιατί τα εγκαίνια αυτά έγιναν με τον τρόπο που έγιναν δηλαδή, στην τουρκική γλώσσα και στην αγγλική γλώσσα, και για την παρουσία των αρχών του ψευδοκράτους».  

Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών, παρόλο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, φαίνεται να μην του επιτράπηκε να προβεί σε ομιλία.

Το ΣΙΓΜΑ ζητεί απαντήσεις από το πρωί από όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι μας στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα.

Ο Γιαννάκης Μούσας, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, δήλωσε ότι ο ίδιος προσκλήθηκε και δεν θέλει να τοποθετηθεί.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Συνεργασίας, Αντώνη Σκουλλό, ο οποίος μας παρέπεμψε στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Το ΣΙΓΜΑ ζήτησε την τοποθέτηση της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, την οποία και αναμένει από τη μία το μεσημέρι. Εμφανώς θορυβημένη από το περιστατικό, η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν, ψάχνοντας εναγωνίως υπεύθυνη τοποθέτηση, ενέγραψε το θέμα στη βουλή. «Το θέμα γράφτηκε τώρα στην επιτροπή Προσφύγων και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη για να πάρουμε απαντήσεις τέλος πάντων για το τι έγινε, τι θα έπρεπε να γίνει, τι δεν έγινε και το κατά πόσον όλα αυτά που έγιναν ήταν φυσιολογικό να γίνουν».

Από πλευράς του, το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα λακωνικό στην τοποθέτηση του, αναφέροντας ότι έχουν γίνει ενέργειες και επαφές για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, ενώ επίσημη τοποθέτηση θα γίνει ενώπιον της βουλής.

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκαναν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης και ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προπαγάνδα που έστησαν οι κατοχικές αρχές στον Κορμακίτη αλλά και το πάρε δώσε Ελλάδας - Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο Διεθνές Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα