Μικρές αλλαγές στο πρωτόκολλο σχολείων –«Δεν μπαίνει κανείς χωρίς SafePass»

Μόνο μικρές αλλαγές θα υπάρξουν στον πρωτόκολλο λειτουργίας στων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, από όσα ίσχυαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Κατά τη σημερινή τηλεσυνεδρίαση του υπουργού Παιδείας Πρόδρμου Προδρόμου με τους Διευθυντές Μέσης Εκπαίδευσης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν σχετικά με το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, Γιώργο Ιωσηφίδη

οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα είναι μικρές. Όπως για παράδειγμα, εξήγησε, «έχει προστεθεί η προσκόμιση SafePass από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είτε αυτό θα αφορά αρνητικό αποτέλεσμα rapid τεστ, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμό (με 2 ή 1 δόση)».

Σημείωσε πως αυτό θα γίνεται κάθε 72ώρες και όχι κάθε μια βδομάδα όπως ίσχυε πέρσι. «Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν δύο φορές τη βδομάδα κινητές μονάδες για δειγματοληπτικό έλεγχο στα σχολεία».

Άλλη μια διαφοροποίηση είναι η αναφορά στις στενές επαφές θετικών περιστατικών σύμφωνα με την οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. «Θα είναι επτά μέρες σε αυτοπεριορισμό  και επιστροφή με αρνητικό τεστ αντί 14 ημέρες που ίσχυε παλαιότερα», είπε.

Όσον αφορά τον έλεγχο των SafePass o κος Ιωσηφίδης εξήγησε πως θα γίνεται ανάλογα με τον μηχανισμό που έχει και θα αποφασίσει κάθε Διεύθυνση σχολείου. «Το ιδανικό θα είναι να γίνεται έλεγχος στην είσοδο του σχολείου όπως γίνεται στα υποστατικά αλλά μπορεί να υπάρχουν σχολεία για παράδειγμα με πολλές εισόδους. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσε να ελέγχεται για παράδειγμα από τον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας», σημείωσε.

Ο κος Ιωσηφίδης έδωσε αυστηρό μήνυμα σε γονείς και μαθητές ότι η προσκόμιση του SafePass είναι καθαρά δική τους ευθύνη. «Πρέπει να γίνει σαφές πως κανείς δεν θα γίνεται δεκτός στα σχολείο χωρίς να δείχνει το απαραίτητο δικαιολογητικό».

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία από Ιδιωτικές Σχολές:«Ζητούν από φοιτητές να αποχωρήσουν από Κύπρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα