Μήνυμα Ιντερπόλ για σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια

Σκάει σαν βόμβα μεγατόνων η κάθοδος πληρωμένων δολοφόνων για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, πληροφορία η οποία διαδιβάστηκε πρόσφατα στις Κυπριακές αρχές από την Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από ένα μήνα, περίπου η Ιντερπόλ, διαπίστωσε ότι πρόσωπα στη Σερβία, σχεδίαζαν εγκληματική ενέργεια στην Κύπρο και μάλιστα ότι οι εντολοδόχοι του συμβολαίου θανάτου, ήταν Κύπριοι γνωστοί στην αστυνομία.

Το μήνυμα διαβιβάστηκε στις αρχές με συγκεκριμένες πληροφορίες και γεγονότα. Λίγες ημέρες αργότερα οι επίδοξοι εκτελεστές,

πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων και συναντήθηκαν με συγκεκριμένα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές από περιοχή που δεν είναι ελεγχόμενη, κυρίως για να κάνουν αναγνώριση εδάφους, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή και να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Πηγές αναφέρουν ότι παρόλο που η Κυπριακή αστυνομία ήταν ενήμερη, εντούτοις φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη της παρακολούθησης, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι εκτελεστές, ν' αναχωρίσουν τελικά από το νησί χωρίς να ανακριθούν ή να συλληφθούν.

Επέστρεψαν στις 16 Απριλίου

Οι εκτελεστές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επέστρεψαν στα μέσα Απριλίου και πάλι μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Και γι' αυτή την κάθοδο ήταν ενήμερη η Κυπριακή αστυνομία. Τέθηκαν εκ νέου υπό παρακολούθηση ωστόσο κάπου εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, αναχώρησαν τελικά από την Κύπρο την ίδια ημέρα, χωρίς να διακινηθούν ή να συναντηθούν με οποιοδήποτε πρόσωπο.

Εκ των πραγμάτων εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπήρξε διαρροή πληροφοριών προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου και αυτό φέρεται ν' αναφέρεται και στα μηνύματα που στάληκαν από την Ιντερπόλ.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το μήνυμα που διαβιβάστηκε από την Ιντερπόλ ενημέρωνε τις Κυπριακές αρχές για πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες του προσώπου που θα αποτελούσε στόχο, αλλά και ενέργειες των εντολέων του συμβολαίου θανάτου.

Θέση της αστυνομίας πάντως, η οποία ούτε επιβεβαιώνει ότι διαψεύδει τις πληροφορίες, είναι ότι θέματα που άπτονται της ασφάλειας, τυγχάνουν σοβαρού χειρισμού αλλά την ίδια ώρα έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων των εμπλεκόμενων τμημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα