Μήνυμα Παυλόπουλου από τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Σύρο

Τη σημασία αρραγούς ενότητας του ελληνικού λαού και υπεράσπισης των εθνικών δικαίων της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σύρο, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ευχόμενος «το φως της χριστιανοσύνης να φωτίζει το λαό μας και το έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη ιστορική μας κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει», ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης «στο

ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης» των εθνικών θεμάτων και δικαίων της χώρας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξία κατοχύρωσης της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, της δικαιοσύνης, και πρωτίστως της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επέμεινε και στη σημασία που έχει η «τελική ενοποίηση και ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής οικογένειας», ώστε «να υπηρετεί, σύμφωνα με τους λόγους ίδρυσής της, την πρόοδο των λαών της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Ήτοι το ρόλο του εγγυητή, σε διεθνές επίπεδο και κατ’ εφαρμογή του συνόλου του διεθνούς δικαίου, των αρχών και αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της κοινωνικής δικαιοσύνης», όπως είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης των ανθρώπων στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, κατά τρόπο που να εκπληρώνονται τόσο τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, όσο και αυτά της χριστιανικής πίστης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σύρο, και στη συνέχεια παρέστη στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του νησιού, που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα