Μήνυμα των OurMine με χάκινγκ στο πρωτοσέλιδο του TechCrunch

Στο ειδησεογραφικό τεχνολογικό vortal TechCrunch από το οποίο επέλεξαν να συστηθούν στο διαδικτυακό κόσμο κατάφεραν να δημοσιεύσουν το διαφημιστικό μήνυμά τους οι χάκερ OurMine, γνωστοί για την κατάληψη των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του Ζούκερμπεργκ, του Σαντάρ Πιτσάι, και άλλων επιφανών στελεχών στην Κοιλάδα του Πυριτίου.

To «σημαντικό μήνυμα» φέρεται να υπογράφει ο Devin Coldewey, δημοσιογράφος ο οποίος γράφει στο τεχνολογικό vortal από το 2007.

Το μήνυμα των OuMine οδηγούσε σε μια σελίδα στο techcrunch.com

στη διεύθυνσηhttps://techcrunch.com/?p=1358850, η οποία μερικά μόλις λεπτά μετά τη δημοσίευσή του οδηγεί σε μήνυμα λάθους. Το περιεχόμενο πάντως του μηνύματος συνεχίζει να εμφανίζεται και ως ticker:

OurMineHello Guys, don't worry we are just testing techcrunch security, we didn't change any passwords, please contact us on https://ourmine[...]contact-us ,Thanks

Οι OurMine έγιναν γνωστοί από τις επιθέσεις τους στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης επιφανών στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ, με πρώτον τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ακολούθησε επίθεση στους διακομιστές του ραγδαία δημοφιλούς Pokemon GO.

Μετά την επίθεση στον Ζούκερμπεργκ, μέλος της ομάδας OurMine αποκάλυπτε μέσω μηνυμάτων στο TechCrunch ότι η ομάδα είναι τριμελής, αποτελείται από εφήβους και δεν έχει μέλη στη Σαουδική Αραβία ή τη Ρωσία όπως υποδείκνυαν κάποια στοιχεία των επιθέσεών τους. Επεσήμαινε δε ότι, για να αποκτήσουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς των υψηλόβαθμων στελεχών δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που διέρρευσαν πρόσφατα από επιτυχημένες προηγούμενες εισβολές σε υπηρεσίες όπως το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn. Αντίθετα, ισχυρίστηκε πως τουλάχιστον σε ότι αφορά την πρόσβασή τους στο λογαριασμό του Σαντάρ Πιτσάι εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο δημοφιλές δίκτυο ερωταπαντήσεων Quora.

Η εταιρεία που το διαχειρίζεται αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιας ευπάθειας, σημειώνοντας ότι οι OurMine πιθανότατα χρησιμοποίησαν στοιχεία από προηγούμενες διαρροές. Επιπλέον, δεν της έχουν στείλει καμία σχετική ειδοποίηση για ευπάθεια, όπως επιβάλλει η ηθική των white hat hacker και παρά τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους στο τεχνολογικό vortal ότι κάνουν χάκινγκ για να ευαισθητοποιήσουν χρήστες και επιχειρήσεις σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας.

Πηγή: tech.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα