Μήνυμα Βουλής για την πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας

Την μεγάλη θλίψη της Βουλής για την τεράστια οικολογική καταστροφή, την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής, τις ευχαριστίες προς τις χώρες που συνέβαλαν στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στις οικογένειες του Μάριου Αριστοτέλους και του Ανδρέα Σοφοκλέους εξέφρασε σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του ο Προεδρεύων της

Βουλής Αδάμος Αδάμου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Αδάμου εξέφρασε «τη μεγάλη θλίψη μας για την τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή διαδέχεται ο συγκλονισμός και η οδύνη για τον τραγικό θάνατο δύο δασοπυροσβεστών, του Μάριου Αριστοτέλους και του Ανδρέα Σοφοκλέους, που έπεσαν μαχόμενοι την ώρα του καθήκοντος».

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια, αλλά και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανδρών», επισήμανε.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόσθεσε, «οφείλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι επλήγησαν υλικά και ψυχικά και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς».

«Οφείλουμε επίσης να τονίσουμε ότι είναι καθήκον μας να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές για την αναδάσωση των πληγεισών περιοχών, την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και τη λήψη νομοθετικών μέτρων για αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον», είπε.

Παράλληλα, συνέχισε, «θα ήταν παράλειψή μας να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στις βρετανικές βάσεις, στην Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για την πολύτιμη συνεισφορά τους στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών με τα πτητικά τους μέσα, καθώς και στις επιτόπιες δυνάμεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα, που εργάζονται ακατάπαυστα για την αναχαίτιση των πυρκαγιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οφείλουμε να καταθέσουμε το θαυμασμό μας και να απονείμουμε εύσημα στις εκατοντάδες των εθελοντών που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνεισφέρουν με κάθε μέσο και τρόπο στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας».

«Όλοι αυτοί απέδειξαν ακόμη μια φορά ότι ο Κύπριος πολίτης κάθε δύσκολη στιγμή που περνά ο τόπος του την αντιμετωπίζει με μεγαλοψυχία, ανιδιοτέλεια, ευθύνη και πατριωτισμό», είπε.

Έπειτα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να τηρήσου ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων δασοπυροσβεστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα