Μηνύματα ενότητας από Αβέρωφ στο μνημόσυνο του Μακαρίου

Μηνύματα ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο έστειλε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που τελέστηκε στο Θρονί.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν ο κύριος ομιλητής στο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στους αγώνες του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε, πως σήμερα διανύουμε ακόμη μια κρίσιμη περίοδο για το εθνικό μας ζήτημα, υποδεικνύοντας ότι σε αυτή τη

δύσκολη χρονική στιγμή, απαιτείται να βάλουμε την Κύπρο πάνω από κομματικές ιδεολογίες, αντλώντας παραδείγματα από την ιστορία μας και έστειλε μήνυμα ενότητας.

«Χρειαζόμαστε συνεργασία και ενότητα, όχι διχασμό. Μετριοπάθεια, όχι φανατισμό. Απαιτείται πραγματισμός, όχι δογματισμός. Πρέπει όλοι μας, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε, ακολούθως, στη διαδικασία των συνομιλιών λέγοντας, ότι οι δυσκολίες που παραμένουν σε σημαντικά κεφάλαια, όπως το περιουσιακό, το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας, είναι καθοριστικής σημασίας και πως χωρίς την γεφύρωση τους δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση.

«Εμείς θεωρούμε αυτονόητο ότι σε μια ενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρο, το σύνολο των πολιτών της θα πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες βασικές ελευθερίες και δικαιώματα που απολαμβάνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης»,είπε.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και την Τουρκία να επιδείξουν έμπρακτα την πολιτική τους βούληση για επίλυση του Κυπριακού.

Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας στο χώρο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Εθνάρχη Μακαρίου, στους πρόποδες του λόφου στο Θρονί, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαρίου και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα