Μήνυση από Scarlett Johansson σε Disney για την προβολή «Black Widow»

Η Scarlett Johansson έκανε μήνυση της Disney - κατηγορώντας την ότι παραβίασε την συμφωνία, όταν προσέφερε την ταινία Black Widow στην υπηρεσία ροής της, την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους .

Τα κέρδη της ηθοποιού βασίζονται εν μέρει στις επιτυχίες της ταινίας της Marvel και, σε έγγραφα

του δικαστηρίου, είπε ότι η ταινία προοριζόταν για αρχική κυκλοφορία αποκλειστικά στους κινηματογράφους. Αντ 'αυτού, η διπλή κυκλοφορία είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει λιγότερα από όσα είχε προβλέψει, υποστήριξε η Scarlett.

Στην καταγγελία, που κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ισχυρίστηκε ότι η Disney ήθελε να αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών της. Έτσι, όταν το Black Widow έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Ιουλίου στους κινηματογράφους, η εταιρεία το είχε κυκλοφορήσει επίσης σε ροή με χρέωση 30 $.

Ο δικηγόρος της εταιρίας ισχυρίστηκε ότι η Disney ήθελε να "διατηρήσει τα έσοδα από μόνη της, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη βάση συνδρομητών Disney +, έναν αποδεδειγμένο τρόπο για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της Disney» Το άλλο που ισχυρίστηκαν είναι ότι « η Disney ήθελε να υποτιμήσει ουσιαστικά τη συμφωνία της».

Η κυκλοφορία της ταινίας στη Disney + είχε «βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά της (Johansson) να κερδίσει επιπλέον αποζημίωση πέρα ​​από τα 20 εκατομμύρια δολάρια που έχει λάβει μέχρι σήμερα».

Η Disney είπε ότι οι δικηγόροι ήταν «ιδιαίτερα στεναχωρημένη με την περιφρονητική παράβλεψη της Johansson για τις τρομερές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».Πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν ταινίες σε υπηρεσίες ροής, επειδή πολλοί κινηματογράφοι έκλεισαν ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια παρόμοια στρατηγική διπλής κυκλοφορίας χρησιμοποιείται από τη Disney για την ταινία Jungle Cruise, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Dwayne Johnson και Emily Blunt αυτήν την εβδομάδα.

Η ταινία Black Widow με την  ιστορία του Ρώσου δολοφόνου μετέτρεψε τον Avenger, κέρδισε 80 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και  Καναδά το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβαλλόταν και 60 εκατομμύρια δολάρια μέσω της Disney +.

Η Johansson, η οποία ήταν στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes της ηθοποιού με τις υψηλότερες αποδοχές στον κόσμο το 2018 και το 2019, έχει παίξει ρόλους σε εννέα ταινίες της Marvel.

Πηγή: skynews

Keywords
Τυχαία Θέματα