Μόνο η Αννίτα δήλωσε τα δώρα της - Από περιδέραια μέχρι έργα τέχνης

Σε εφαρμογή τέθηκε φέτος, για πρώτη φορά η πρόνοια του κώδικα δεοντολογίας της Βουλής που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των δώρων που λαμβάνουν τα μέλη των σώματος.

Χθες (16/11) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής  ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του σώματος που έλαβαν δώρα στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Το παράδοξο είναι ότι στη λίστα μέχρι στιγμής συγκαταλέγεται μονάχα ένα όνομα και αυτό είναι της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Η

πρόεδρος της Βουλής, στη λίστα που ανήρτησε δήλωσε ότι έλαβε 14 δώρα.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση των μελών της Βουλής να δηλώνουν τα δώρα ή και άλλες χαριστικές παροχές που λαμβάνουν εκπηγάζει από σχετική πρόνοια του κώδικα δεοντολογίας της Βουλής που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από σύσταση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς.

Η εν λόγω πρόνοια εφαρμόζεται για πρώτη φορά και αποτελεί πρόσθετο μέτρο προκειμένου να ελέγχονται για σύγκρουση συμφέροντος.

Η απόκρυψη δώρων και άλλων χαριστικών παροχών από τους βουλευτές συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.

Στον κατάλογο των δώρων που δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου  περιλαμβάνονται 14 αντικείμενα μεταξύ των οποίων περιδέραιο, ρολόι και έργα τέχνης.

Δείτε τον κατάλογο


 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόνο, Βουλή –,mono, vouli –