Μόνο θαυμασμός για τις ηρωικές Κομόρες του Μπασιρού!

Έχοντας κόντρα ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, οι Κομόρες έπεσαν με αξιοπρέπεια στην έδρα του Καμερούν (2-1) και αποχαιρέτισαν ένδοξα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς χειρότερο σενάριο για το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι μιας χώρας σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών. Και οι τρεις τερματοφύλακες εκτός μάχης, με τα γάντια να πηγαίνουν σε έναν αριστερό μπακ.

Ματς στην έδρα της διοργανώτριας χώρας, που είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Κόκκινη κάρτα από το 7ο λεπτό!

Κι όμως, στο τέλος του ματς είδαμε την ακραία εικόνα των

παικτών του Καμερούν να κάνουν καθυστερήσεις!

Οι Κομόρες μπορεί να αποκλείστηκαν, όμως κέρδισαν τον σεβασμό της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Παρότι είχαν κι άλλες απουσίες λόγω κορωνοϊού, κοίταξαν στα μάτια τα αδάμαστα λιοντάρια, κράτησαν το 0-0 για 29 λεπτά, μέχρι ο Εκαμπί να κάνει το 1-0 και διεκδίκησαν μέχρι τέλους την πρόκριση.

Ο υπηρεσιακός τερματοφύλακας Αλχαντούρ, ο οποίος έπαιζε με tape στο πίσω μέρος της φανέλας του, ελλείψει άλλης, με μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατούσε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, μέχρι ο Αμπουμπακάρ να κάνει το 2-0 (70’).

Ακόμα και τότε όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ένα φανταστικό φάουλ του Σανγκαμά έφερε το 2-1 (81’) και απίστευτο άγχος στους παίκτες του Καμερούν, που όμως κατάφεραν με τα χίλια ζόρια να πάρουν την πρόκριση, αν και όλη η δόξα πήγε με το μέρος αυτών που αποκλείστηκαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα