Μόσχα: Αφγανοί, Ιρακινοί & Αφρικανοί τα 2/3 των προσφύγων που φτάνουν Ελλάδα

«Οι αρχές της Τουρκίας προωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες από καταυλισμούς στα τουρκικά εδάφη προς τα ελληνικά σύνορα, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν την χώρα», αναφέρει το ρωσικό Sputnik. 

«Σήμερα, η Τουρκία προώθησε περίπου 130.000 πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν στο παρελθόν σε προσωρινούς καταυλισμούς, προς τα ελληνικά σύνορα», ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής του ρωσικού κέντρου για την Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, την Τρίτη.

Ακόμη, ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε πως τα δύο τρίτα των προσφύγων που συγκεντρώνονται στα σύνορα του Έβρου δεν είναι πολίτες της Συρίας, αλλά

είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, και Αφρικανοί, όπως μεταδίδει το Sputnik. 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρωσία απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες». 

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Πρόκειται για δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα