Μουρίνιο: "Έπρεπε να αφαιρεθούν βαθμοί από την Σίτι''

Επίθεση εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι εξαπέλυσε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με αφορμή την παραβίαση των διατάξεων του Financial Fair Play από τη Μάντσεστερ Σίτι το περσινό καλοκαίρι.

Οι "πολίτες" τιμωρήθηκαν από την UEFA (μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν) με πρόστιμο 60.000.000 ευρώ, περιορισμό στο ρόστερ του Champions League

από 25 σε 21 ποδοσφαιριστές, μη αύξηση του μισθολογικού μπάτζετ για τις επόμενες 2 σεζόν και "αξιοσημείωτη μείωση των δαπανών" στο μεταγραφικό παζάρι.

Ωστόσο, ο τεχνικός της Τσέλσι εμφανίστηκε ανικανοποίητος από αυτήν την ποινή, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει και αφαίρεση βαθμών από το αγγλικό πρωτάθλημα.

"Οι σύλλογοι πρέπει να τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών", δήλωσε σε συνέντευξή του στο επίσημο περιοδικό της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συνέχισε: "Όταν η Μάντσεστερ Σίτι πληρώνει 60.000.000 ευρώ σε πρόστιμο επειδή παραβίασε το FFP, νομίζω ότι είναι άδικο. Το FFP πρέπει να τηρείται".

Ο Πορτογάλος προπονητής επανέλαβε την προσπάθεια του ιδιοκτήτη των "μπλε", Ρομάν Αμπράμοβιτς, να συμμορφώσει τα οικονομικά του συλλόγου με βάση τις επιταγές του FFP, σε αντίθεση με τους άμεσους ανταγωνιστές του: "Ο ιδιοκτήτης μας θέλει να υπακούσει στο FFP. Δεν θέλει να πληρώνει το πρόστιμο".

Ταυτόχρονα, ο Μουρίνιο υπογράμμισε ότι το FFP, που απαιτεί από τους συλλόγους να επιβιώνουν με όσα χρήματα εισπράττουν, στην ουσία ευνοεί ομάδες που ήδη έχουν διευρυμένη οπαδική βάση: "Το FFP βοηθάει συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου, που έχουν πολλούς φιλάθλους και τεράστια έσοδα από χορηγίες και εμπορικότητα. Στην Τσέλσι, για παράδειγμα, αρνούμαστε να πληρώσουμε κάποιο πρόστιμο. Θα ζήσουμε με ό,τι παράγουμε".

"Αισθάνομαι πραγματικά όμορφα γι' αυτό. Μας αναγκάζει να γίνουμε καλύτεροι, να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις πηγές μας, θα ζούμε με αυτό που δημιουργούμε. Μας αναγκάζει να σκεφτούμε περισσότερο. Πρέπει να πουλήσουμε για να αγοράσουμε, να έχουμε αίσθηση του τι αγοράζουμε και τι πουλάμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα