«Μυστήριο» οι (νέοι) Υπουργοί Άμυνας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης

Και τώρα, ερωτηματικά γύρω απ’ το ποιοι θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια του Υπουργείου Άμυνας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης μετά και τις εξελίξεις με τους διορισμούς Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη στις θέσεις Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, αντίστοιχα.

Παράλληλα εκκρεμεί και το θέμα της πλήρωσης της θέσης του Υπουργού Ενέργειας αφού ο Γιώργος Λακκοτρύπης αποχωρεί από το Υπουργείο Ενέργειας. 

Οι εκπλήξεις που επεφύλαξε το Προεδρικό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης αφορούν περισσότερο τους διορισμούς Σαββίδη – Αγγελίδη στη Νομική Υπηρεσία.
Πρόκειται για δυο νομικούς

οι οποίοι αμφότεροι λαμβάνουν τις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού, θέση η οποία πληρώνεται στην μετά Ρίκκου Ερωτοκρίτου εποχή.

Ο  Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπου κατοικούσε μέχρι την Τουρκική εισβολή το 1974. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ.Σαββίδης είναι διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, συμπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και σπούδασε Νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons.). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου αναγορεύτηκε σε Barrister σαν μέλος του Middle Temple.

Άσκησε ενεργά τη δικηγορία για 35 χρόνια σαν ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος Δικηγορικού Γραφείου με γραφεία στη Λεμεσό και Λευκωσία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπoεπιτροπών του διεθνούς αυτού Σώματος.

Ο Σάββας Αγγελίδης, είναι απόφοιτος από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, Λευκωσίας το 1991 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Birmingham με πτυχίο Νομικής (Bachelor of Law-LLB). Το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου και απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law στο Gray’s Inn. 

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αποκτώντας την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος. Το 1999 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο - LLPO Law Firm και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Ιδρυτικός Συνέταιρος - Διευθυντής και Δικηγόρος του Δικηγορικού Γραφείου Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου 2020 και εξυπακούεται ότι μέχρι τότε το Προεδρικό θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι αναλαμβάνουν τις θέσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Άμυνας και Ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα