Να δεις στο τέλος που θα μας πούνε και…απορριπτικούς!

Ευτυχώς που υπάρχει ο Άιντα και μαθαίνουμε κανένα καλό νέο γιατί με τους «απορριπτικούς» δεν βγάζουμε άκρη. Έρχεται δημοψήφισμα μέχρι το Μάρτιο του ’16, μας μήνυσε ο Άιντα και για να το λέει αυτό κάτι παραπάνω θα ξέρει. Έρχεται και ο Κέρι, μας ανακοίνωσε ο Ακιντζί από τη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο δικός

μας Υπουργός Εξωτερικών που δήλωσε ότι τέτοια ευκαιρία με τον Ακιντζί δεν θα ξανα-υπάρξει. «Αν δεν λύσουμε το κυπριακό με τον Ακιντζί δεν θα το λύσουμε με κανένα», είπε ο Κασουλίδης στο Φιλελεύθερο και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ο ΥΠΕΞ ήθελε φαίνεται να στείλει μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στους «οπαδούς της λύσης» γιατί δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που «αναστατώνονται με οποιαδήποτε πρόοδο επιτευχθεί στο κυπριακό διότι δεν επιθυμούν πρόοδο». (Βαθυστόχαστη ανάλυση από ένα Υπουργό Εξωτερικών).

Ευτυχώς βέβαια που και η Τουρκία θέλει λύση. Το είπε ο Νταβούτογλου από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών (εκεί που μίλησε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τις… κλιματικές αλλαγές). «Αναμένουμε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, «να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν» για μια «δίκαιη, συνολική και διαρκή λύση στο κυπριακό». Είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο Νταβούτογλου για τον «στρατηγικό στόχο» της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ «στη βάση κοινών παγκόσμιων αξιών».

Να τα ‘χουμε και αυτά υπόψη μας γιατί τώρα που θα λυθεί το κυπριακό (και θα δώσουμε… κοτσιάνια στους χρήστες), θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να εκπληρώσουμε το στρατηγικό στόχο του εταίρου μας. Με την Τουρκία θα κάνουμε και χοντρές μπίζνες, αφού όπως μας είπε ο Ακιντζί θα μας δίνει νερό και θα τις πουλούμε… αέρα κουπανιστό.

Δεν μίλησε για πορτοκάλια ο Μουσταφά. Αυτό είναι το όραμα του Αβέρωφ που μαζί με τον Πηλείδη του ΚΕΒΕ και τον Μιχαηλίδη της ΟΕΒ, κάνουν σχέδια για τη «μεγάλη αγορά της Τουρκίας» και τη Σιγκαπούρη της Μεσογείου…

Μας τα χάλασε μόνο ο Πρόεδρος. Ο αθεόφοβος είπε ότι υπάρχει ακόμα απόσταση και χρόνος να διανύσουμε στο κυπριακό. Κάτι τέτοια ακούνε η οπαδοί της όποιας λύσης και πέφτουν σε κατάθλιψη.

Ο απορριπτικός! Δεν διάβασε τον ωροσκόπο;

Ο Γιώργος Αγαπίου είναι Γραμματέας Τύπου της ΕΔΕΚ

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα