«Να παίζουμε στο Μακάρειο κι ένα χιλιόμετρο μακριά να πεθαίνει κόσμος;»

Λάβρος κατά της UEFA και του προέδρου της, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, και υπέρμαχος της απόφασης στο Βέλγιο για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο δρ. Κώστας Σχίζας.

«Ρώτησε ο κ. Τσέφεριν τι γίνεται στην Ιταλία στην Ισπανία, τι γίνεται στο ποδόσφαιρο; Ρώτησε τι γίνεται στην Κύπρο; Να παίζουμε ποδόσφαιρο στο Μακάρειο και ένα χιλιόμετρο μακριά να πεθαίνουν άνθρωποι; Αυτό θέλουμε στο ποδόσφαιρο; Το ποδόσφαιρο είναι ένας υγιής χώρος. Πρέπει πρώτα απ’ όλα, όλοι να κρατηθούμε όλοι υγιείς και τότε θα πρέπει ο κ. Τσέφεριν

και ο κάθε Τσέφεριν να πάρει αποφάσεις.

Φταίει το κάθε σωματείο που ήρθε αυτή η πανδημία; Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός και στα συμβόλαια. Είναι ορισμένες στιγμές που είναι για να τρελαίνεσαι. Ήρθε το Βέλγιο και πήρε την απόφαση της οριστικής διακοπής. Και έρχεται η UEFA και λέει ότι διατηρεί το δικαίωμα για το να θα αγωνιστούν στην Ευρώπη οι ομάδες τους με βάση τους κανονισμούς. Ποιους κανονισμούς; Αυτή τη στιγμή όλος ο πλανήτης είναι περιτριγυρισμένος για το πότε θα σταματήσει. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, όλοι θα υποφέρουμε.

Κάποιοι από την Κύπρο, ή η ΚΟΠ, περιμένω από τις ομοσπονδίες να αντιδράσουν και να πουν στον κ. Τσέφεριν, “κάτσε κάτω, εμείς δεν παίζουμε πρωτάθλημα. Θέλεις πρωτάθλημα κ. Τσέφεριν; Παίξε μόνος σου”. Αυτό θέλω να μεταφέρω. Γιατί η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέβαλε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Γιατί κάποιες ομοσπονδίες είπαν ότι δεν πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ πεθαίνει κόσμος και δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε. Έχουμε τους ανεύθυνους που άφησαν τον κορωνοϊό και κυκλοφορούν, αυτά πρέπει να δούμε. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει κάποιος με άλλο τόνο για να καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει αύριο, δεν τελειώνει. Το καλύτερο φάρμακο είναι η απομόνωση», δήλωσε στον Super Sport ο δρ. Σχίζας, ο οποίος ακολούθως ρωτήθηκε, αν με τα λεγόμενά του παροτρύνει την ΚΟΠ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βελγίου.

«Ο νοών νοείτω. Βεβαίως θα πω μπράβο σε όποια ομοσπονδία ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα. Και αν με ρωτάτε εμένα, δεν πρέπει να βγει κανένας πρωταθλητής για φέτος. Όταν ήταν η Ισπανική γρίπη υπήρχε πρωτάθλημα; Το 1940-41 είχε ποδόσφαιρο; Το 1963 είχαμε ποδόσφαιρο; Αν μείνουμε χωρίς ποδόσφαιρο για ένα-δύο χρόνια τι θα γίνει; Όλοι μιλάνε για την υγεία και βάζουμε μπροστά το ποδόσφαιρο και την οικονομία;», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Να ακυρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τι προτιμούμε; Την υγεία ή το πρωτάθλημα; Το σκέφτομαι καθημερινά, το μελετώ καθημερινά και σκέφτομαι πως μπορεί να έχουμε πρωτάθλημα. Λένε στην Λευκορωσία ότι αγωνίζονται, να δούμε τι θα γίνει και εκεί σε λίγο καιρό. Να τα βάλουμε όλα κάτω και να τα εξετάσουμε. Ποιος θα μπει στο αεροπλάνο να πάει να κάνει προετοιμασία; Που θα γίνει η προετοιμασία των ομάδων; Στο Τρόοδος; Μακάρι να απομονωθούμε όλοι μας για να μην μεταδίδεται ο ιός».

Keywords
Τυχαία Θέματα