Ναμί: Φταίει ο Αναστασιάδης για στασιμότητα και όχι το Φ.Α.

Η προτεραιότητα του «Υπουργείου» Ενέργειας είναι η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με υποθαλάσσιο καλώδιο από την Τουρκία, με σκοπό οι Τ/κ να έχουν φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χαβαντίς ο «υπουργός» Ενέργειας του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, που κατηγόρησε, μάλιστα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι χρησιμοποιεί το φ/α για να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις.

«Το σημαντικό για μας είναι να είμαστε σε θέση να μειώσουμε το κόστος που πληρώνει ο καταναλωτής. Επομένως,

θα πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση στα ζητήματα του κόστους και του ποιος θα πληρώσει. Αφού γίνουν αυτοί οι υπολογισμοί μαζί με την Τουρκία, θα γίνουν βήματα, αν είναι λογικά», είπε.

Ερωτηθείς για το πώς επηρεάζεται το κυπριακό πρόβλημα από το ζήτημα των υδρογονανθράκων, ο Νάμι ανέφερε ότι η στασιμότητα του κυπριακού προβλήματος δεν απορρέει από το ζήτημα των υδρογονανθράκων, αλλά από τη στάση του προέδρου Αναστασιάδη.

«Αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να τερματιστεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο. Το γεγονός ότι δεν τελείωσε, ήταν η απόφαση του Αναστασιάδη. Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σήμερα στο κυπριακό πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης δεν δέχτηκε μια διαπραγματευτική διαδικασία επικεντρωμένη σε αποτελέσματα, η οποία θα δεσμεύεται από ένα χρονοδιάγραμμα. [...] Ο Αναστασιάδης καλεί τον πρόεδρό μας και λέει ‘‘έλα σε κοινωνικό δείπνο’’. Ωστόσο, δηλώνει ότι αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα κοινωνικό δείπνο και δεν δέχεται καμία προϋπόθεση. Αυτή είναι μια κενή προσέγγιση που δεν θα μας οδηγήσει πουθενά και θα οδηγήσει ακόμη και τις διαπραγματεύσεις προς τα πίσω [...].", δήλωσε ο πρώην διαπραγματευτής.

Ο Ναμί υποστήριξε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χρησιμοποιεί το ζήτημα των υδρογονανθράκων για να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις και ότι τα μέτρα που έλαβε η τουρκική πλευρά για το θέμα αυτό λήφθηκαν για να εξισορροπήσουν τις ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Ναμί εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του για το γεγονός ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένταση εξαιτίας των υδρογονανθράκων, λέγοντας:

«Όταν εξετάζουμε τα παραδείγματα στον κόσμο, βλέπουμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο όταν πρόκειται για υδρογονάνθρακες. Σε αυτό το σημείο, ως τουρκοκυπριακή πλευρά, σίγουρα δεν θέλουμε ένταση. Η ένταση θα πλήξει την οικονομία και των δύο πλευρών του νησιού. Ένας κοινός τρόπος θα μπορούσε να βρεθεί μέσω του διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, είχα δηλώσει ότι ήμουν έτοιμος να συναντηθώ σε οποιαδήποτε πλατφόρμα θέλει ο συνομιλητής μου στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Δεν απάντησαν καν. Είπα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, αλλά δεν φρόντισαν ούτε καν να απαντήσουν [...] ".

Keywords
Τυχαία Θέματα