Νέα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική της Λευκωσίας

Νέα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική της Λευκωσίας κρίνονται τις επόμενες 45 μέρες.

Συγκεκριμένα:

- Μέχρι τέλους του έτους ολοκληρώνεται η γεώτρηση της EXXON στο Οικόπεδο "6" και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

- Αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε ανακοινώσεις για το "Καλυψώ"

- Στην τριμερή της ερχόμενης εβδομάδας, το Ισραήλ θα παραδώσει τα σχόλιά του, τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλλες. Μέσα σε 5 εβδομάδες η ΕΕ θα στείλει τια

απαντήσεις και μετά θα πέσουν οι υπογραφές.

Στο μεταξύ το βλέμμα στην Ουάσιγκτον έχει σήμερα στραμμένο η Λευκωσία καθώς ξεκινά ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ - Ελλάδας με τα θέματα της ενεργειακής συνεργασίας αλλά και της άμυνας και Ασφάλειας να βρίσκονται στην ατζέντα.

«Δεν συνηθίζεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ να συναντάται με κάποιον που εκτελεί χρέη υπουργού. Έχει να κάνει με το ποιος κάθεται στην καρέκλα, και για εμάς είναι το ελληνικό έθνος. Και έχει έρθει η ώρα γι' αυτόν (τον διάλογο) και είναι σημαντικό να τον φέρουμε σε πέρας», ανέφερε αξιωματούχος του State Department.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 4 Δεκεμβρίου είχε ζητήσει να δει εμπράκτως την συμμετοχή των ΗΠΑ στην Τριμερή με Ελλάδα και Ισραήλ.

“Αναμένουμε τα αποτελέσματα του τετ-α-τετ Κατρούγκαλου - Πομπέο για να μάθουμε με ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπηθούν οι ΗΠΑ στην τριμερή της ερχόμενης εβδομάδας, Ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι ανακαλύψεις από τις έρευνες στις υπόγειες πηγές της χώρας αποτιμώνται σε 100 δις. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα