Νέα μελέτη για το ΓεΣΥ ζητεί το Υπουργείο Οικονομικών

Νέα μελέτη για το ΓεΣΥ ζητεί το Υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του υπουργείου Υγείας για την στελέχωση των νοσηλευτηρίων.

Η νέα μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Με τα νέα δεδομένα και τους όρους εντολής, θα εξετάστουν τα προτεινόμενα νομοσχέδια, αλλά και οι σχετικές νομοθεσίες που βρίσκονται σε

ισχύ.

Υπό μελέτη θα τεθούν επίσης οι όροι εργοδότησης στα αυτόνομα νοσοκομεία, ο τρόπος απόσπασης των εργαζομένων στον αυτόνομο οργανισμό και ο υπολογισμός των συνεισφορών και των συμπληρωμών για το ΓεΣΥ. Στη μελέτη περιλαμβάνονται, επίσης, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι όροι εντολής:

Όροι εντολής νέας μελέτης

-Ετοιμασία καταλόγου περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στον Οργανισμο

-Εντοπισμός πιθανόν επιπτώσεων στο κράτος και προτάσεις για ανασταλτικά μέτρα

-Καθορισμός διευθυντικών ρόλων και καθηκόντων τους

-Καθορισμός τρόπου στελέχωσης, πρόσληψης, αξιολόγησης και προαγωγής του προσωπικού

Βεβαίως, το μέλλον της μελέτης είναι ακόμα άγνωστο, καθώς η Βουλή δεν έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής την αποδέσμευση του κονδυλίου των €400.000 που θα κοστίσει η εκπόνησή της.

Ερωτήματα προκύπτουν όσον αφορά τα αποτελέσματα της οικονομικής μελέτης σε θέματα όπως το ύψος των συνεισφορών και των συμπληρωμών από το Ταμείο του ΓΕΣΥ.

Ερωτηθείς από το ΣΙΓΜΑ ο υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης, διαβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη μελέτη δεν πρόκειται να επηρεάσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ.

"Δεν υπάρχει κίνδυνος ανατροπής των σχεδιασμών για το ΓΕΣΥ. Ζητησα και έλαβα διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών. Η μελέτη θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την οικονομική επίπτωση των μεταρρυθμίσεων στην υγεία'' ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας θα παραστούν σε επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα