Νέα παράταση για τις κάμερες στους δρόμους, προδιαγράφει κι άλλη καθυστέρηση

1η Ιουλίου 2019 προκηρύχθηκε η προσφορά για εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης στους δρόμους. Η εφαρμογή καμερών στους δρόμους, που κατάντησαν «βάσανο» τα τελευταία χρόνια, θα τεθεί σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες των αρμοδίων, σε πιλοτική εφαρμογή, εντός του 2020. Τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, του SigmaLive προδιαγράφουν νέα καθυστέρηση. 

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός

Μεταφορών τον περασμένο Ιούλιο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά και ότι εντός των τριών μηνών, που προβλέπει η νομοθεσία, το κράτος θα είναι σε θέση να υπογράψει με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, τη συμφωνία για τη εγκατάσταση του συστήματος.

Αυτό ανέφερε και το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 σε παρέμβασή του στο Πρωτοσέλιδο ο Δ/ντης της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου. Ο κ.Γεωργίου, μάλιστα, είπε πως οι πρώτες 20 κάμερες αναμένεται να εφαρμοστούν στους δρόμους το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα €35.200.000 για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος.

Νεότερη πληροφόρηση του SigmaLive από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών αναφέρει ότι η διαδικασία έλαβε παράταση μέχρι την 15η Νοεμβρίου. Η παράταση ζητήθηκε από τους προσφοροδότες αφού, όπως ειπώθηκε στο Τμήμα, η προθεσμία που δόθηκε ήταν πολύ σύντομη προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία. Ίδια πληροφόρηση αναφέρει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω στοιχεία, η εφαρμογή των καμερών έστω και σε πιλοτικό επίπεδο αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο αφού δεν αποκλείεται μετά την υποβολή προσφορών να υπάρξουν προσφυγές και στην Αναθεωρητική Αρχή και μετά να υπάρξει η τελική κατακύρωση του έργου σε ανάδοχο. Οι προσφυγές αυτές προβλέπονται όταν πρόκειται για μεγάλα έργα αλλά και για να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα