Ε.Φ: Νέο σύστημα για εντοπισμό των ανυπότακτων–«Σταματά το κρυφτούλι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς Χρίστος Πιερή, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα των ανυπότακτων, αλλά και για το νέο σύστημα το οποίο παρέχεται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: Τέλος το «κρυφτό» με τους ανυπότακτους εφέδρους- Ποιες ποινές προβλέπονται

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν φτιάξει σύστημα παρακολούθησης το οποίο θα βοηθήσει την Εθνική Φρουρά στον εντοπισμό των ανυπότακτων εφέδρων.

Τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένα σύστημα από την Αστυνομία το οποίο έχει ενταχθεί σε όλους τους αστυνομικούς σταθμούς, στα έξυπνα

περιπολικά και στις εισόδους/εξόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Τόνισε ότι αν οι έφεδροι παραλάβουν τα ΦΑΠ  τους πριν από τις 30 Απριλίου, τότε δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις. Συνεχίοντας, ανέφερε ότι με το τέλος της χρονικής περιόδου θα υπάρχει ποινική δίωξη που θα προβλέπει 1000 ευρώ πρόστιμο ή ένα χρόνο φυλάκιση ή και τα δύο μαζί.

Εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατηγορία των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς όταν επιστρέψουν δεν τακτοποιούν την κατάσταση της εφεδρείας του αλλά με όσους φεύγουν στο εξωτερικό για εργασία και όταν επιστρέψουν δεν εντάσσονται στην εφεδρεία.

Διευκρίνισε ότι με την εφαρμογή του συστήματος εκσυγχρονίζεται η Εθνική Φρουρά και τελειώνει το «κρυφτούλι».

Ο κύριος Πιερή μίλησε και για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι το ποσοστό θετικότητας στην Εθνική Φρουρά είναι κάτω από 0.3%. «Μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν οι έφεδροι στις ασκήσεις, αλλά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα τους καλέσουμε».

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας rapid τεστ πριν από μία μεγάλη άσκηση. «Όπου εντοπιστεί κρούσμα, αποστέλλεται το κλιμάκιο του υγειονομικού και κάνει rapid τεστ».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, – Σταματά, ΒΙΝΤΕΟ,neo, – stamata, vinteo