Νέοι και νέες στην Κύπρο διεκδικούν μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη

Χίλιοι νέοι και νέες στην Κύπρο αντιδρούν και διεκδικούν μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη, μια Ευρώπη αξιών, αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα προς την ΕΕ.

Τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας των Δήμων Αγλαντζιάς, Στροβόλου, Λακατάμιας, Λατσιών και Ιδαλίου επέδωσαν το πρωί ψήφισμα σε εκπρόσωπο του γραφείου τη ΕΕ στην Κύπρο με

το οποίο δηλώνουν το συγκλονισμό τους, στο ανθρώπινο δράμα των προσφύγων και μεταναστών της δοκιμαζόμενης Συρίας και των χωρών της Εγγύς Ανατολής.

Το ψήφισμα υπέγραψαν 1000 νέοι και νέες της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι νέοι των Δήμων Αγλαντζιάς, Στροβόλου, Λακατάμιας, Λατσιών και Ιδαλίου (Κύπρου) ζητούν από τον Πρόεδρο Γιούνγκερ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενικότερα, όπως επιτέλους επιδείξουν την απαραίτητη βούληση και σε συνεργασία με τις χώρες μέλη της ΕΕ αναληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου άμεσα να βρεθεί λύση.

“Οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών στις ακτές της Μεσογείου αποτελούν εικόνες ντροπής και θλίψης και προσβάλλουν τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης”, αναφέρουν στο ψήφισμά τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα