Νέοι Καθηγητές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου

Με νέους συνεργάτες στο ακαδημαϊκό δυναμικό της συνεχίζεται η ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “οι εγνωσμένου κύρους, σε διεθνές επίπεδο, νέοι συνεργάτες πρόκειται να συμβάλουν, τόσο στο ερευνητικό, όσο και στο διδακτικό έργο και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών της Ιατρικής Σχολής, κυρίως μέσω της εκτενούς πρακτικής εμπειρίας και εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτουν”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Σύγκλητος του, κατά την τελευταία συνεδρία της, αποφάσισε ομόφωνα όπως

προσφέρει τη θέση Συνεργατών Καθηγητών (Adjunct Professors) της Ιατρικής Σχολής στον, Καθηγητή, Αριστομένη Εξαδάκτυλο, Διευθυντή του Τμήματος Επειγοντολογίας (Emergency Medicine) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης.

Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα Καθηγητή και Διευθυντή με δική του Έδρα στην Επειγοντολογία στην Ευρώπη. Το σύνθημα του Τμήματός του είναι, «Δεν εργάζεσαι ποτέ μόνος» (“You never work alone”), κάτι που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η ομαδική εργασία για την ειδικότητά του.

Θέση έχει προσφερθεί και στον “Καθηγητή, Πέτρο Κουτράκη, Καθηγητή στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Επικεφαλής του Exposure, Epidemiology and risk program, Διευθυντή του U.S. EPA και Διευθυντή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στην Κύπρο (διεθνής πρωτοβουλία)”.

Συνεργάτης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής είναι επίσης, ο Καθηγητής, Μιχάλης Κουτσιλιέρης, Καθηγητή Φυσιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Κουτσιλιέρης, έχει καταλάβει διοικητικές θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για την έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ενώ διετέλεσε 3 φορές Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 τιμήθηκε με το Β΄ βραβείο Εθελοντισμού από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

Τέλος, τη θέση Συνεργάτη Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή, κατέχει και ο Καθηγητής, Δημήτριος Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR), Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ειδίκευσης και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας ( ERC) για την κρίση προχωρημένων βιοιατρικών ερευνητικών προτάσεων.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι “διανύουμε μία νέα εποχή για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την προσέλκυση άρτια καταρτισμένου ακαδημαϊκού προσωπικού, νέους χώρους διδασκαλίας, καθώς βέβαια και την κατοχύρωση της κλινικής άσκησης των φοιτητών μας στα δημόσια νοσηλευτήρια”.

Πρόσθεσε πως “το Πανεπιστήμιο Κύπρου προχωρά δυναμικά, προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών, μία εξατομικευμένη προσέγγιση όσον αφορά την καθοδήγηση και στήριξη προς τους φοιτητές μας και ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχη της αριστείας”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, “η Ιατρική Σχολή στεγάζεται στο ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ), `οπου εκεί, στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κλινικά εργαστήρια και τα εργαστήρια ανατομίας, καθώς και το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής”.

Σημειώνεται ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει προχωρήσει με διεθνή προκήρυξη θέσης Καθηγητή και Κοσμήτορα, καθώς και με προκήρυξη πέντε νέων θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα