ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Γλαύκος Κληρίδης έλεγε πρέπει να είσαι και να φαίνεσαι (vid)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον «πόλεμο» ανακοινώσεων με φόντο τα Pandora Papers, τη διαφθορά και το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Σε σχέση με τα Pandora Papers ανέφερε ότι «έχουμε καταντήσει, όποτε ο Πρόεδρος πηγαίνει στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν για την εμπλοκή του γραφείου του στα διάφορα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Τα ζητήματα αυτά κοστίζουν και στην οικονομία και στην κοινωνία. Ένας καλός επενδυτής δεν πάει

ποτέ σε μια χώρα που τη θεωρεί ότι είναι χώρος διαπλοκής και διαφθοράς. Δεν είναι ένα θέμα που λέμε βρήκε την ευκαιρία το ΑΚΕΛ να πυροβολήσει τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα θα έπρεπε να αντιληφθούν, και νομίζω το αντιλαμβάνονται αλλά κρύβονται, ότι παθαίνουμε μεγάλη ζημιά. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2013 η Κύπρος ολοένα και διολισθαίνει στους διεθνείς δείκτες για τη διαπλοκή. Ξέρετε ο Γλαύκος Κληρίδης έλεγε πρέπει να είσαι και να φαίνεσαι. Δεν απασχολεί τον Πρόεδρο ότι δεν φαίνεται τουλάχιστον;».

Σε ερώτηση με ποιους ενδέχεται να συνεργαστεί το ΑΚΕΛ, απάντησε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο θα συζητήσουμε και με πολιτικές δυνάμεις και με την ίδια την κοινωνία και ενδεχομένως υποψήφιους που θα ενδιαφέρονταν να κατέβουν αλλά και δικές μας σκέψεις. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα, προβλέπεται και υπάρχει στο καταστατικό του κόμματος. Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε περισσότερο από αυτό. Είναι φανερό ότι πάντοτε πρέπει να επιδιώκονται συνεργασίες σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, γιατί χωρίς συνεργασίες, χωρίς συνεργάτες και χωρίς προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των ψήφων, απλά δεν μπορείς να κερδίσεις τις εκλογές». 

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά το ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση για την απόδειξη εισφοράς των 100χιλ

Pandora Papers: Με απόδειξη εισφοράς των 100χιλ απαντά η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα