ΓΓ ΑΚΕΛ: Το ερώτημα μας είναι πάρα πολύ απλό. Πού είναι αυτή η θωράκιση;

«Το ερώτημα μας είναι πάρα πολύ απλό. Πού είναι αυτή η θωράκιση; Πώς έχει εμποδίσει την Τουρκία να προβαίνει σε αυτές τις ακραίως προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Θετικές οι τριμερείς συνεργασίες, θετικές οι δηλώσεις οι οποίες γίνονται από αξιωματούχους των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιο είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Διαβάστε

τις δηλώσεις του:

Για τις αντιδράσεις του κ. Νεοφύτου και του κ. Χριστοδουλίδη σε ό,τι αφορά τάχα προσωπικές επιθέσεις που γίνονται εναντίον τους από το ΑΚΕΛ, θα πω ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει μια ικανότητα την οποία παραδέχομαι. Δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως θέλει, να λέει ότι θέλει, αλλά οι άλλοι δεν έχουν κανέναν απολύτως δικαίωμα να του ασκούν κριτική.

Είναι κοντή η μνήμη τους. Ξέχασαν τις αναφορές για τα μηδενικά, για δανεικές ψήφους, για λαμόγια, για αχάπαρους και ασκούν κριτική σε αυτά τα οποία λέμε εμείς. Εμείς παραθέτουμε επιχειρήματα, παραθέτουμε γεγονότα. Και θα επαναλάβω. Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Κύπριος ο οποίος δεν ανησυχεί από την κλιμακούμενή τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. Το Yavuz θα κάνει γεώτρηση σε τεμάχιο το οποίο αδειοδοτήθηκε στην ΕΝΙ και την Total. Ο Υπουργός Εξωτερικών επιμένει και με αυτά τα δεδομένα, να τονίζει σε όλους τους τόνους και όλα τα επίπεδα, ότι έχουν θωρακίσει πολιτικά και νομικά την κυπριακή ΑΟΖ.

Το ερώτημα μας είναι πάρα πολύ απλό. Πού είναι αυτή η θωράκιση; Πώς έχει εμποδίσει την Τουρκία να προβαίνει σε αυτές τις ακραίως προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Θετικές οι τριμερείς συνεργασίες, θετικές οι δηλώσεις οι οποίες γίνονται από αξιωματούχους των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιό είναι το αποτέλεσμα. Τερματίζουν την τουρκική προκλητικότητα; Και σε αντιδιαστολή θα τους υπενθυμίσω ότι όταν ήταν ο Δ. Χριστόφιας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίχως πολλές τυμπανοκρουσίες προχωρούσε σε γεωτρήσεις. Και όταν απείλησε η Τουρκία για παρέμβαση, αντέδρασε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα και υποχρέωσε την Τουρκία να αφήσει τα πλοία στα λιμάνια.

Το δεύτερο, αντιδρά ο κ. Νεοφύτου γιατί του είπα ότι τότε, επί διακυβέρνησης Χριστόφια, είχε λαϊκίσει με έναν απαράδεκτο τρόπο και ότι υπάρχει και τώρα πεδίο δόξης λαμπρό να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις που έκανε τότε. Να βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Τότε η τιμή του πετρελαίου ήταν 208 δολάρια/βαρέλι και η τιμή της βενζίνης στην Κύπρο ήταν €1,4. Σήμερα η τιμή του πετρελαίου είναι 68δολάρια/βαρέλι, 3 φορές μικρότερο από ότι ήταν τότε και η τιμή είναι στο €1,2. Και μας λένε ότι είναι χαμηλή αυτή η τιμή. Ας συγκρίνουν τα δύο και να μας πουν πώς καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μας λένε ότι έχουμε την 5η πιο χαμηλή τιμήστην ΕΕ. Το κόστος διαβίωσης πόσο είναι σε αυτές τις χώρες; Πόσα είναι τα εισοδήματα των εργαζομένων στις άλλες χώρες της ΕΕ;

Το τελευταίο που θέλω να τους πω είναι ότι δεν είναι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα για προστασία του περιβάλλοντος που θα προκύψει αυτή η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης. Είναι γιατί κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να καλύψει το 10% σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες ενέργειες στον τομέα των μεταφορών. Απλά τα πράγματα και δεν πρέπει να τα διαστρεβλώνουν. Θα πρέπει να μάθουν και τον αντίλογο. Όχι να ηδονίζονται απλά να ακούν τι λένε οι ίδιοι και να αναμένουν ότι δεν πρόκειται να απαντούμε εμείς με επιχειρήματα πάντοτε, για να παρουσιάζουμε την πραγματική εικόνα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα