ΓΓ ΣΕΚ για Ζέτα: Το χαμόγελο σου αποτύπωμα στις ψυχές μας

Το ύστατο χαίρε απεύθυνε σήμερα η Κύπρος στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία απεβίωσε τη Δευτέρα 6/6 σε ηλικία 68 ετών.

Στον επικήδειο που προσφώνησε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Αντρέας Μάτσας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Νιώθουμε τιμή και ευλογία που σε είχαμε φίλη και συνεργάτιδα».

«Μια στιγμή χρειάστηκε για να αφήσεις το ανάγλυφο αποτύπωμα της ανάσας σου ως εικόνα αιώνια. Το χαμόγελο σου σαν αποτύπωμα

στις ψυχές όλων μας.
Ο άνθρωπος των ανθρώπων της καθημερινής συνύπαρξης της ανάγκης με το καθήκον. έγινες η Ζέτα του είναι μας, η προέκταση της δικής μας ανάγκης σε κάθε βηματισμό της ψυχική μας έντασης.

Φίλοι, συνεργάτες, γνωστοί και κάθε απλός άνθρωπος αντλήσαμε δύναμη από το δικό σου πλεόνασμα, καλύψαμε την όποια δική μας ανεπάρκεια από το έργο σου. Συμπορευτήκαμε στην πληθωρική σου παρουσία, στην ευρηματική προσωπικότητα της αποτελεσματικής παρέμβασης. Και στην τιμιότητα που σε ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος.

Απομόνωσες πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, βλέποντας κατάματα την αλήθεια, τις ανθρώπινες ανάγκες. Έτσι ακριβώς έφυγες, αυθεντική, ατόφια ανιδιοτελής και απόλυτα αξιοπρεπής. Το έργο σου πολυαγαπημένη μας Ζέτα έχει αξιολογηθεί από την ίδια την κοινωνία και αποτελεί βίωμα για ολόκληρη την κοινωνία. 

Προσωπικά αλλά και ως ΣΕΚ νιώθουμε τιμή και ευλογιά που σε είχαμε φίλη και συνεργάτιδα. Για όσα μοιράστηκες μαζί μας αλλά και για όσα μας δίδαξες, βέβαια και για τις παρακαταθήκες μας που μας αφήνεις.

Μαζί διανύσαμε ένα υπέροχο ταξίδι που τελείωσε πολύ νωρίτερα  Είχες πολλά να προσφέρεις ακόμα ίσως και από άλλες επάλξεις και το άξιζες, ίσως να το είχαμε και ανάγκη.

Σε ευχαριστούμε για όλα.

Καλό σου ταξίδι Ζέτα μας, μας λείπεις ήδη καλή αντάμωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα