«Νόμιζα ήταν λίπασμα» λέει ο καπετάνιος που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία

«Νόμιζα ότι ήταν λίπασμα», δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου του οποίου το φορτίο εξερράγη στην Βηρυτό κληθείς να σχολιάσει την φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Ο καπετάνιος του πλοίου Rhosus, του οποίου το φορτίο εξερράγη στο λιμάνι της Βηρυτού, σχολίασε το θλιβερό συμβάν σε συνέντευξη του στο κανάλι «Moskva 24 TV».

Σύμφωνα με τον Μπόρις Προκόσεφ, το πλοίο μετέφερε σχεδόν τρεις τόνους συμπυκνωμένης νιτρικής αμμωνίας από το Μπατούμι στην Μοζαμβίκη.

«Νόμιζα ότι ήταν λίπασμα. Έτσι, σκέφτηκα ότι

ο στόχος ήταν να κάνουμε πιο γόνιμα τα χωράφια. Αυτό αναφερόταν στα έγγραφα», είπε ο καπετάνιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι εγκαταστάσεις του πλοίου ήταν κλειδωμένες και τα κλειδιά φυλάσσονταν από τις υπηρεσίες μετανάστευσης του λιμανιού. Αρκετοί άνθρωποι που έπρεπε να ελέγξουν την κατάσταση του πλοίου, ήρθαν να επιθεωρήσουν τον Rhosus, συμπλήρωσε.

«Θεωρητικά, έπρεπε να έχουν ορίσει ένα άτομο, μια ομάδα που θα κοίταζε το πλοίο, για να ελέγξει την κατάστασή του. Πώς και τι έκαναν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά τότε έμαθα ότι το (φορτίο) φέρεται να ξεφορτώθηκε, η νιτρική αμμωνία μεταφέρθηκε στην αποθήκη υπό την ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών», δήλωσε ο Προκόσεφ.

Το 2014, το πλοίο Rhosus κατασχέθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού λόγω σοβαρών παραβιάσεων των κανόνων λειτουργίας.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου απέσυρε το ενδιαφέρον του για αυτό.

Ως αποτέλεσμα, το πλήρωμα δεν πληρώθηκε και το φορτίο παρέμεινε στα αζήτητα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, για έξι χρόνια.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Mαζεύει συντρίμμια η Βηρυτός: Νεκροί &χιλιάδες τραυματίες (pics+vids)

Ιχνηλατώντας την πορεία των εκρηκτικών προς Λίβανο -Η «σχέση» με Κύπρο-Τουρκία

Πηγή: Sputnik 

Keywords
Αναζητήσεις
νιτρικη αμμωνια βομβα
Τυχαία Θέματα
Νόμιζα,nomiza