Νότες Αισιοδοξίας σε «Οκτώ Γράμματα»

Ένα τραγούδι με αφορμή την εμπειρία του καρκίνου, αφιερωμένο στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

«Κράτα το βλέμμα σου ψηλά/να μην τα παρατήσεις/Χαμογέλασε ξανά/Μπορείς να το νικήσεις/Γίνε παράδειγμα σωστό/τους άλλους να εμπνεύσεις/Προς τη ζωή που επιθυμείς/Επιτέλους να οδεύσεις»…

Λόγια αισιοδοξίας που ξορκίζουν τον τρόμο του καρκίνου, στίχοι ευαίσθητοι, φτιαγμένοι από υλικά που πεισμώνουν για θέληση στη ζωή. Ένα τραγούδι με την υπογραφή του 29χρονου μουσικού Γεώργιου Γιώρκα, ο οποίος το έγραψε και το ερμήνευσε έχοντας βιώσει την εμπειρία του καρκίνου, θέλοντας να δώσει δύναμη σε ασθενείς

και τους δικούς τους ανθρώπους. «Στόχος μου ήταν να γραφτεί ένα κομμάτι που να περιγράφει τα στάδια του βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο, αλλά και να δώσει νότες αισιοδοξίας τόσο στους ασθενείς όσο και τον περίγυρο τους, έτσι ώστε να διαλυθεί αυτό το πέπλο τρόμου που αιωρείται πάντοτε σε συζητήσεις με θέμα τον καρκίνο», εξηγεί. Όπως είπε αφορμή για το τραγούδι στάθηκε η παρότρυνση της κ. Κωνσταντίνας Στυλιανού (Συνδιαστική Ιατρική DOAM) και της κ. Στέφης Στεφανίδου (Διαχειρίστρια Ασθενών) από το Γερμανικό Ογκολογικό στην Λεμεσό, το οποίο στήριξε στον αγώνα του. «Όντας καρκινοπαθής ήταν δύσκολο να συμπτύξω τον ωκεανό συναισθημάτων  μου σε 3 λεπτά και 20 γραμμές. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ο στόχος έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. Πρώτα με τη βοήθεια του Θεού και μετά με τη συνεργασία και ευαισθησία των ανθρώπων», λέει σήμερα ο Γεώργιος.

Ως μια υπέροχη συνεργασία με έναν άνθρωπο που πιστεύει πραγματικά στη ζωή και που έχει το δικαίωμα για αυτήν, χαρακτήρισε την εμπειρία του στη δημιουργία του τραγουδιού, ο διευθυντής παραγωγής-ενορχηστρωτής Ευθύβολος Θεοχάρους: «Ο Πλάτων είπε ‘η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα’. Αυτό το μήνυμα κατάφερε ακριβώς ο Γιώργος να δώσει μέσα από το υπέροχο αυτό τραγούδι. Σε ευχαριστώ Γιώργο για αυτό το ταξίδι».

Οι συντελεστές του τραγουδιού «8 Γράμματα», που αποτελεί τον πρόδρομο ενός δίσκου αφιερωμένου στην μάχη κατά του καρκίνου, είναι οι:

Διεύθυνση Παραγωγής - Ενορχήστρωση: Ευθύβουλος Θεοχάρους

Mίξη - Mastering:Ευθύβουλος Θεοχάρους

Κιθάρες: Δημήτρης Χατζικίδης

Πιάνο - Πλήκτρα: Παύλος Καλτουρουμίδης

Μπάσο: Μάριος Γιωργίτσης Ηλία

Τύμπανα - Κρουστά: Αλέξανδρος Χαραλάμπους

Φωνητικά: Άλεξ Παναγή

Ηχογράφηση - Editing:

Efthivoulos Theocharous Music Productions Studio

Ποιος είναι ο Γεώργιος Γιώρκας

O Γεώργιος Γιώρκας γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου το 1993. Από νεαρή ηλικία είχε πάθος για τη μουσική. Το 2016 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πτυχίο Music, Technology and Performance (Ba Honrs), όπου επικεντρώθηκε στη σύνθεση κινηματογράφου και την ηχοληψία. Επιστρέφοντας στην ξεκίνησε να εργάζεται στην Μουσική σχολή Diamantidou School of Music, Dance and Drama ως καθηγητής φωνητικής μέχρι και σήμερα. Παράλληλα προχώρησε και στην απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου Jazz Vocal Pedagogy (Master of Music), όπου φοίτησε δίπλα σε καταξιωμένους τζαζίστες της Κύπρου και όχι μόνον και που ολοκλήρωσε το 2018.

Σημαδιακή για την πορεία του ήταν η επιλογή του ως σολίστ σε ηλικία 11 χρόνων σε αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα, όπου ερμήνευσε τραγούδια μαζί με τον μουσικοσυνθέτη. Συνεργάστηκε ακόμη με γνωστά ονόματα του χώρου της ελληνικής μουσικής όπως o Διονύσης Τσακνής, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Μακεδόνας, η Λίτσα Γιαγκούση και ο ΝΙΝΟ, μέσα από τη συμμετοχή του σε συγκροτήματα και χορωδίες. Διακρίθηκε επίσης σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο από διάφορους διαγωνισμούς με αποκορύφωμα την συμμετοχή του με το συγκρότημα “Ροζ” στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μουσικής “Get On Stage 2” το 2009, όπου κατέκτησαν τη δεύτερη θέση.

Μέχρι το 2013 διετέλεσε ενεργό μέλος Βυζαντινής Χορωδίας «Ρωμανός ο Μελωδός»> Κατέχει πτυχίο βυζαντινής μουσικής και είναι δεξής ψάλτης στο Ιερό Ναό “Παναγίας  Καρμιώτισας” στα Κάτω Πολεμίδια, στην Λεμεσό.

Το πάθος του για τη μουσική δεν εκφράζεται μόνο μέσω της ερμηνείας αλλά και της σύνθεσης, αποσπώντας επαίνους σε διάφορους διαγωνισμούς σύνθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα