Νταβούτογλου: ISIS και ΡΚΚ πιθανόν πίσω από την επίθεση

"Συμφωνία ΡΚΚ και ISIS για αποσταθεροποίηση της Τουρκίας ενδεχομένως να υπάρχει", σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν αποκλείει πίσω από την επίθεση της Άγκυρας να βρίσκονται και οι δύο αυτές οργανώσεις. Από χθες το βράδυ ισχύει γενική απαγόρευση μετάδοσης από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ειδήσεων σχετικά με την επίθεση της Άγκυρας ύστερα από απόφαση δικαστηρίου.

Πρόκειται για απόφαση δικαστηρίου

στην Άγκυρα, το οποίο αποφάσισε ευρεία απαγόρευση μετάδοσης από όλα τα μέσα ενημέρωσης ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οτιδήποτε σχετικά με την επίθεση της Άγκυρας μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Η απόφαση στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης με την ένδειξη `επείγον`. Νομικοί σχολιάζουν ότι πρόκειται για καθαρή λογοκρισία.

Πριν ξεκινήσει καν η απαγόρευση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε κάνει ήδη σχετικές δηλώσεις σε συνέντευξή του στο Show TV. Υποστήριξε ότι ISIS, PYD και Άσσαντ συμφώνησαν στις 20 Μαϊου να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία. "Και σήμερα μπορεί να υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΡΚΚ και ΙΣΙΣ", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στους δύο λογαριασμούς στο τουίτερ που είχαν προαναγγείλει την επίθεση της Άγκυρας εννέα ώρες πριν την πραγματοποίησή της. Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να της δοθούν οι IP διευθύνσεις των λογαριασμών αυτών.

Πήρε τις διευθύνσεις και χθες το πρωί έγιναν δύο συλλήψεις. Και οι δύο συλληφθέντες είχαν σχέση με το ΡΚΚ. Για το ISIS και το ΡΚΚ ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η συνέχιση κανονικά της προεκλογικής εκστρατείας είναι γι' αυτούς απειλή και θέλουν τρομοκρατικό χάος στην Τουρκία. "Θα βρούμε τους πρωταγωνιστές και τα πιόνια τους", πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι "Μεταξύ του Ισλάμ που έχει στο κεφάλι του ο ISIS και του ισλάμ που έχουμε εμείς δεν υπάρχει διαφορά 180 μοιρών αλλά διαφορά 360 μοιρών".

Στην ίδια συνέντευξη ο Αχμέτ Νταβούτογλουείπε ότι μέσα σε δύο μέρες συνέκριναν τρία δαχτυλικά αποτυπώματα με 21 εκατομμύρια δείγματα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όπως είπε το ένα είναι εκτός Τουρκίας και προσπαθούν να το συγκρίνουν τώρα και με δείγματα εντός Τουρκίας.

Ανέφερε ότι έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ενός βομβιστή, παρόλο που χθες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδιναν τα ονόματα και των δύο βομβιστών.

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 99 σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ενώ οι 94 σοροί παραδόθηκαν μέχρι στιγμής στις οικογένειές τους. Από την άλλη το Ιατρικό Επιμελητήριο Άγκυρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 106.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα