Ο Ακιντζί ζητάει αιτιολόγηση για την απομάκρυνση Αταλάι

Το αιτιολογικό του αιτήματος για απομάκρυνση από τα καθήκοντα του «υπουργού θρησκευμάτων» του Ταλίπ Αταλάι, ζήτησε με απαντητική του επιστολή στον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο «πρωθυπουργός» είχε προβεί σε σχετικό αίτημα με μια πολύ σύντομη επιστολή προς τον Τ/κ ηγέτη στις 22 Αυγούστου. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην απάντησή του ο κ. Ακιντζί ζητεί να του αποστείλει ο κ. Οζγκιουργκιούν τα έγγραφα και τις πληροφορίες που αιτιολογούν την απαίτηση για απομάκρυνση του Ταλίπ Αταλάι από την «υπουργική»

θέση, αλλά και ποιον προτείνει στη θέση του. Είναι προϋπόθεση, σημειώνει ο Μουσταφά Ακιντζί, οι ενέργειες που αφορούν οποιονδήποτε εργάζεται σε «κυβερνητικό» θεσμό να είναι ανάλογες σε νομικό και ηθικό βάρος που συνεπάγεται η θέση του».

Πρέπει να βασίζεται σε έγγραφα και πληροφορίες από όσους τις κατέχουν μια τέτοια απόφαση, σημειώνει ο Τ/κ ηγέτης προς τον «πρωθυπουργό» από τον οποίο ζητεί «για να μπορέσω να πάρω την καλύτερη απόφαση σχετικά με την πρότασή σας και να την αξιολογήσω» το αιτιολογικό αυτής της πρότασης.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει επιπλέον ότι στην εβδομαδιαία συνάντηση που είχε με τον κ. Οζγκιουργκιούν στις 26 Μαΐου 2016 συζητήθηκαν κάποιοι ισχυρισμοί που υπήρχαν για τον κ. Αταλάι και ο ίδιος είχε ζητήσει από τον «πρωθυπουργό» να του αποστείλει οτιδήποτε σχετικό έγγραφο ή πληροφορία είχε και να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να μην βγει στην δημοσιότητα ως μέρος ενός παιχνιδιού υπονόμευσης.

Μέχρι σήμερα, αναφέρει ο κ. Ακιντζί, δεν έχει αυτή την πληροφόρηση. Ο κ. Αταλάι είχε συλληφθεί τον Ιούλιο και ανακριθεί στην Τουρκία με την κατηγορία του μέλους της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, ενώ από τη μια η εφημερίδα Ντεταί γράφει πως οι συλλήψεις για την ΦΕΤΟ θα αρχίσουν στα κατεχόμενα μετά το μπαϊράμι, το κόμμα Ενωμένη Κύπρος ζητεί από τον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν να πει ποιος έδωσε την αρμοδιότητα στην «γενική εισαγγελία» να ζητεί την παύση των «αστυνομικών». «Δεν μπορείς να κυβερνάς με το αμίλητο νερό» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ιζέτ Ιζτζιάν και ζητεί οι έρευνες να γίνουν σε μια νόμιμη βάση και με διαφάνεια.

Μετά από άλλες δύο εφημερίδες (Κίπρις και Γενί Ντουζέν) και η Ντετάι σήμερα αναφέρεται σε κατάλογο 300 ατόμων που βρίσκεται ενώπιον του «πρωθυπουργού», ο οποίος αναμένεται να πάρει αποφάσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Από την άλλη η Κίπρις ποστασί γράφει ότι σε λογαριασμούς τραπεζών κάποιων εκ των «αστυνομικών» για τους οποίους υπάρχει ο ισχυρισμός ότι είναι μέλη της ΦΕΤΟ, βρέθηκαν μεγάλα ποσά και γράφει για 750.000 στερλίνες. Διαπιστώθηκε επίσης, προσθέτει, ότι σε κάποιες φτωχές χώρες της Αφρικής όπου δραστηριοποιείται έντονα η ΦΕΤΟ υπάρχουν πηγάδια και βρύσες που φέρουν το όνομα κάποιων εκ των «αστυνομικών» αυτών και χτίστηκαν με δωρεές τους.

Αξιόπιστη πηγή που παρακολουθεί την επιχείρηση φέρεται να δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι οι συλλήψεις θα γίνουν μετά την εξέταση κάποιων μαρτύρων και αφού διαφανεί η υλική διασύνδεση και η επικοινωνία (των «αστυνομικών») με την ΦΕΤΟ.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης στην εφημερίδα ότι δεν είναι δυνατόν η ΦΕΤΟ να εξακολουθεί να υπάρχει στο ψευδοκράτος και πως ειδικά στην «αστυνομία» θα υπάρξουν κάποιες πολύ σοβαρές εξελίξεις. «Αλλά σε περίπτωση που αποκαλυφθούν κάποια ονόματα από την γραφειοκρατία και την κοινωνία, τότε μπορεί να μιλάμε και για πραγματικό σεισμό».

Η ίδια πηγή σημείωσε πως οι έρευνες διεξάγονται σε συνεργασία με μια ομάδα που ήρθε από την Τουρκία στα κατεχόμενα και υπό την καθοδήγηση ενός πολύ υψηλόβαθμου «αστυνομικού» στο ψευδοκράτος, οι ανακρίσεις, έρευνες και καταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Έκανε δε λόγο για έναν υψηλόβαθμο γραφειοκράτη αλλά και εμπλοκή κι άλλων στρατιωτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα