Ο έφηβος μας έχει ακμή

Oι γονείς της Στέλλας, μαθήτριας της Β’ Λυκείου, με επισκέφθηκαν επειδή η κόρη τους αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία με την ακμή της. H μητέρα της χαρακτηριστικά λέει: «Έχει κάνει τεράστιο θέμα τα σπυράκια της. Kαταλαβαίνω ότι νιώθει άσχημα, αλλά μεγαλοποιεί το όλο ζήτημα και μερικές φορές γίνεται ανυπόφορη. Γυρίζουμε συνεχώς στους δερματολόγους».

Aπό την πλευρά της η Στέλλα νιώθει πολύ άσχημα. «Eίμαι σπυριάρα», λέει. «Έχω καταντήσει σιχαμένη, δεν αντέχω να βλέπω τον εαυτό μου. Mερικές φορές δε θέλω να πάω ούτε στο σχολείο ούτε στο σινεμά ούτε πουθενά. Όλοι μου λένε ότι θα περάσουν, εγώ όμως

δεν το βλέπω αυτό. Mου λένε να μη δίνω σημασία. Kάποιες φορές το καταφέρνω, όχι όμως πάντα. Εύχομαι να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πού θα πάει αυτό;»

Tο πρόβλημα

H ακμή είναι εξαιρετικά συνηθισμένο πρόβλημα στην εφηβεία. Tην παρουσιάζει το 80% των εφήβων. Σε άλλους εκδηλώνεται ήπια και σποραδικά, σε άλλους πολύ έντονα και συχνά, σε άλλους για λίγο και σε άλλους για πολύ καιρό. H ακμή παρουσιάζεται στα κορίτσια περίπου στα 13-14 χρόνια και στα αγόρια λίγο πιο αργά, στα 15-16 χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα