Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια σε ανήλικο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την προσέλευση του πατρός Αντωνίου ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που ερεύνησαν τις καταγγελίες για ασέλγειες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διενήργησαν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη ολοκληρώθηκε. Ο πατέρας Αντώνιος έλαβε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κλήση από τις δυο εισαγγελείς να παραστεί ενώπιόν τους για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Κιβωτού καλείται ως ύποπτος

τέλεσης του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και ως ύποπτος τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων κατά συρροή.

Κλήσεις, όμως, προς παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου έλαβαν και επτά -πρώην σήμερα στην πλειονότητα τους- εργαζόμενοι σε τρεις δομές της Κιβωτού (τρεις σε Αθήνα, δύο σε Χίο και δυο στο Βόλο). Όλοι καλούνται με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης του αδικήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.

Ανάμεσα στους «7» συγκαταλέγεται και μια υπάλληλος, η οποία καλείται για παροχή εξηγήσεων από τις εισαγγελείς για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η συγκεκριμένη υπάλληλος σε δομή της επαρχίας φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, ανήλικο που είχε τραυματιστεί.

Πλέον, μετά την αποστολή των κλήσεων για ανωμοτί εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να παραστούν ενώπιον των δυο εισαγγελέων είτε αυτοπροσώπως είτε δια των δικηγόρων τους και να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας. Οι κλήσεις που έλαβαν είναι να εμφανιστούν στην εισαγγελία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αναμένεται πάντως, ως έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να παράσχουν τις εξηγήσεις τους. Αμέσως μετά την παροχή των εξηγήσεων, οι οποίες μπορεί να δοθούν και με γραπτά υπομνήματα, οι δυο εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση η μη ποινικής δίωξης.

Ο «Ασκός του Αιόλου» για τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του εργαζόμενους σε δομές άνοιξε μετά την κατάθεση που έδωσε 19χρονος στις αστυνομικές αρχές τον περασμένο Νοέμβριο και την οποία αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ». Ο νεαρός αποκάλυψε στις αρχές ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο και την μαρτυρία του αυτή επιβεβαίωσε και άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Ακολούθησε η κατάθεση ενός ακόμη νέου 15 ετών, φιλοξενούμενου στη δομή του Βόλου, ο οποίος επίσης κατέθεσε συμπληρωματικά για ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι σωματικές κακοποιήσεις

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς περιλαμβάνεται πλήθος σημαντικών καταθέσεων μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών σε δομές της Κιβωτού. «Πατώντας» στις καταθέσεις αυτές οι εισαγγελείς κάλεσαν ως υπόπτους τους επτά εργαζόμενους στη ΜΚΟ για το αδικήματα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν στις εισαγγελείς περιέγραψαν άγριες σωματικές τιμωρίες σε βάρος παιδιών, με κάποια από τα περιστατικά αυτά να εμπίπτουν στην έννοια του βασανισμού. Στις μαρτυρίες αυτές γίνεται λόγος για στέρηση τροφής, απομόνωση ακόμη και σκληρή καταναγκαστική εργασία παιδιών σε δομές της Κιβωτού.

Οι πράξεις, δε, αυτές ήταν κατά τις εισαγγελείς εις γνώση του πατρός Αντωνίου για αυτό και ο ιδρυτής της Κιβωτού κλήθηκε ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων. Πιο συγκεκριμένα, για τον ιδρυτή της Κιβωτού προέκυψαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες, η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία παιδιών, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα πρόσωπα που εργάζονταν σε δομές της Κιβωτού. Το αντίθετο. Είχαν την έγκριση του πατρός Αντωνίου, ο οποίος και φέρεται να υιοθέτησε το τιμωρητικό αυτό σύστημα ως το μέσο σωφρονισμού, δήθεν, των παιδιών. Μάλιστα, οι τέσσερις συνολικά πράξεις για τις οποίες οι εισαγγελείς κάλεσαν σε ανωμοτί εξηγήσεις τον πατέρα Αντώνιο και τους επτά εργαζόμενους, φέρονται να τελέστηκαν την κατά την τριετία 2020-2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως απομόνωση και εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα. Από το 2019, αυτές οι πράξεις ακραίου βασανισμού αντιμετωπίζονται ωστόσο ως πλημμελήματα.

Την ίδια στιγμή, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άλλη έρευνα της εισαγγελίας που αφορά στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Ο εισαγγελέας Ιω. Σέβης, ο οποίος και χειρίζεται την σχετική δικογραφία έχει δώσει εντολή στην οικονομική αστυνομία για εις βάθος έλεγχο των οικονομικών της Κιβωτού. Με την παραγγελία του, ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε στο «κάδρο» 11 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωγραντή, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού και ζήτησε έρευνα για τέσσερα κακουργήματα, τα οποία είναι: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επιπλέον, στην σχετική δικογραφία «ενσωματώθηκε» και το πόρισμα - «φωτιά» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο οποίο, κατά πληροφορίες, γίνεται λόγος για ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απιστία, από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα καθώς και τουλάχιστον ακόμη δυο πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Σύλληψη έξι ανηλίκων που βίαζαν συμμαθητή τους και το βιντεοσκοπούσαν

Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντώνιο,antonio