Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας

Ο Τζον Χέντρι, ο οποίος έσπασε την κατάρα των Boston Red Sox στο μπέιζμπολ κατέκτησε το πρώτο του Chanpions League ως ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ.

Η σχέση του με τα ομαδικά σπορ είναι σχέση πάθους. Από πολύ μικρός έχει επιχειρήσει να αποκτήσει διάφορες ομάδες σε χόκεϊ, μπέιζμπολ, μπάσκετ στις Η.Π.Α.

αφού ο ομαδικός αθλητισμός ανανεώνει τα κύτταρα του Τζον Χέντρι. Το 2003 έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και απέκτησε την ομάδα μπέιζμπολ της Βοστώνης τους ξακουστούς Red Sox, τους οποίους όμως ακολουθούσε η περίφημη «κατάρα του Μπαμπίνο», η οποία την είχε αφήσει χωρίς πρωτάθλημα από το 1918!

Ο Χέντρι άλλαξε όλο το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τους παίκτες προσέλαβε τον στατιστικολόγο Μπιλ Τζέιμς, ο οποίος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο έχει γραφτεί το περίφημο Moneyball και μέσα σε ένα χρόνο τα κατάφερε.

Το 2004 η Red Sox κατέκτησαν το περίφημο World Series για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια και επί ηγεσίας του Χέντρι βιώνουν τις πιο γόνιμες μέρες της ιστορίας τους, αφού έχουν κατακτήσει τα περίφημα World Series τέσσερις φορές τα τελευταία 15 χρόνια!

Ο 69χρονος Αμερικανός επενδυτής που το πολύ χαμηλό προφίλ κατάφερε μάλιστα κάτι το ανεπανάληπτο, αφού είναι εν ενεργεία κάτοχος του Wolrd Series, αλλά και του Champions League.

Τον Οκτώβριο του 2010 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Λίβερπουλ και κατάφερε μετά από μερικά αναγνωριστικά χρόνια στο ξεκίνημα, να την εξελίξει σε όλα τα επίπεδα και να την κάνει ξανά απόλυτα ανταγωνιστικό μέγεθος στην Αγγλία και την Ευρώπη.

Το Champions League ήταν ο δεύτερος τίτλος επί των ημερών του Χέντρι (είχε προηγηθεί το Λιγκ Καπ της σεζόν 2011-12) και πλέον ο Αμερικανός έχει βάλει στο μάτι το σπάσιμο μιας άλλης κατάρας, αυτή που θέλει την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ χωρίς πρωτάθλημα από το 1990.

Δύο φορές επί των ημερών του (μία επί Ρότζερς και μία επί Κλοπ) η Λίβερπουλ έχασε τον τίτλο της Premier League πάνω στο νήμα, όμως η τρίτη ευελπιστεί ότι θα είναι και η φαρμακερή. Άλλωστε ξέρει καλά από σπάσιμο κατάρων…

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα