Ο Κουτσοκούμνης ζητεί διερεύνηση από ΚΟΠ, ο Ιωνάς απορεί

Διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής υπό τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή, ζητεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης, την ώρα που ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας, διερωτάται πώς είναι δυνατόν να διεξάγεται έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα οριστεί από την ΚΟΠ όταν μάλιστα κάποιες από τις καταγγελίες στρέφονται εναντίον στελεχών της ΚΟΠ;

Σε

μια εκτεταμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε πως η επιτροπή αυτή θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην αποδοχή κάποιων στοιχείων σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία και πρόσθεσε ότι ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή θα είναι ο ίδιος ο Μάριος Παναγή.Παράλληλα, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν θα παραιτηθεί και διερωτήθηκε κατά πόσον το ότι ο ίδιος εκλέγεται Πρόεδρος της ΚΟΠ εδώ και 14 χρόνια αποτελεί αμάρτημα. Εξέφρασε έντονη δυσφορία για την προτροπή από πολιτικούς όπως παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, χωρίς την ύπαρξη ξεκάθαρων στοιχείων, καθώς και για την κατάσχεση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων από την Αστυνομία.«Έχω την άποψη ότι η Αστυνομία δύσκολα θα επιτύχει στο έργο της που ανέλαβε. Έχω την έντονη θέση ότι η διερευνητική που πρότεινα στους Προέδρους των σωματείων υπό τη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να συγκροτηθεί», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσοκούμνης.

Ιωνάς: Πώς γίνεται;Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου διερωτήθηκε πώς μπορεί να βοηθήσει στην πληρέστερη διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν στην Αστυνομία ο διορισμός μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα κληθεί να διερευνήσει από πλευράς της ΚΟΠ και η οποία θα οριστεί για να ερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Παναγή."Δηλαδή μια παράλληλη διερεύνηση από πλευράς της ΚΟΠ είναι δυνατόν να διευκολύνει τη διερεύνηση των Αστυνομικών Αρχών; Τι είναι εκείνο το οποίο θα συμβαίνει, δηλαδή ποια είναι η πρόθεση τους; Από τη μια η Αστυνομία θα συγκεντρώνει μαρτυρικό υλικό και στοιχεία για να στηρίξει τις καταγγελίες που έγιναν και από την άλλη η ΚΟΠ θα συγκεντρώνει επίσης στοιχεία για να διερευνήσει τις καταγγελίες από τη δική της πλευρά; Νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Εκείνο που θα πρέπει να γίνει από πλευράς της ΚΟΠ και των σωματείων είναι να βοηθήσουν στο να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία και αν συντρέχει και υπάρχει οτιδήποτε, όποιοι και αν ευθύνονται, αυτοί να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αφού στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες αυτές", σημείωσε.Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου διερωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν να διεξάγεται έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα οριστεί από την ΚΟΠ όταν μάλιστα κάποιες από τις καταγγελίες στρέφονται εναντίον στελεχών της ΚΟΠ; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα