Ο Κύπριος επιχειρηματίας που τα βάζει με τον Πρόεδρο Τραμπ

Κύπριος επιχειρηματίας, μέτοχος σε ξενοδοχείο στον Παναμά του Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τους εργαζόμενους να φύγουν από το κτίριο, πυροδοτώντας μια έντονη διαμάχη ενώ παρενέβη η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Οργανισμός Τραμπ και οι τοπικές ειδήσεις, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.

Η απόπειρα εκδίωξης των υπαλλήλων του Τραμπ έγινε από τον Κύπριο επιχειρηματία Ορέστη Φιντικλή, σε μια προσπάθεια

να αλλάξει εντελώς την επωνυμία Trump International Hotel Panama και να αντικατασταθεί ο Οργανισμός Τραμπ στη διαχείριση του ξενοδοχείου. Ο λόγος που προχώρησε ο Κύπριος επιχειρηματίας σε αυτή την ενέργεια είναι επειδή θεωρεί την επωνυμία Τραμπ τον λόγο που αδειάζουν τα δωμάτια και δεν υπάρχει ζήτηση.

Μέχρι πρότινος, οι ενέργειες του Κύπριου για αλλαγή του καθεστώτος στο ξενοδοχείο περιορίζονταν σε αγωγές και «θυμωμένες» επιστολές, αναφέρει η Washington Post.

Όμως αυτό άλλαξε την Πέμπτη, όταν ο Φιντικλής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έφτασε στο ξενοδοχείο με σκοπό να παραδώσει επιστολές τερματισμού της εργασίας του προσωπικού. Αυτή ενέργεια του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με φωνές αλλά χωρίς σωματική βία, αναφέρει στο δημοσίευμα ο Οργανισμός Τραμπ. Η Αστυνομία όταν έφτασε δεν άφησε τον Κύπριο να διώξει το προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποια στιγμή το ξενοδοχείο έμεινε χωρίς ρεύμα με τη λειτουργία να επανακαθιστάται λίγο αργότερα.

Αργότερα δικηγόρος του Κύπριου επιχειρηματία ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι είχαν ζητήσει από το δικαστήριο του Παναμά να εκδώσει απόφαση που να τους επιτρέπει να διώξουν τους υπαλλήλους του Οργανισμού Τραμπ.

Σε δηλώσεις του στο ισπανικό EFE ο Κύπριος επιχειρηματία φαίνεται να δήλωσε ότι δεν τον άφηναν να έχει δωμάτιο στο ίδιο του το ξενοδοχείο, ενώ ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί συνιδιοκτησία πολλών μετόχων, οι οποίοι συνάπτουν συμβόλαιο με τον Τραμπ για να τα διαχειρίζονται.

Η «διένεξη» ξεκίνησε όταν η εταιρεία του Φιντικλή αγόρασε τα 202 από τα 369 μέρη ενώ έγινε επικεφαλής της ένωσης των ιδιοκτητών. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προσπάθησε να αντικαταστήσει από τη διαχείριση του ξενοδοχείο τον Οργανισμό Τραμπ.

Από την άλλη ο Φιντικλής υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός Τραμπ δεν τήρησε τους όρους της σύμβασής, αφήνοντας το ξενοδοχείο να πέσει σε κακή κατάσταση, ενώ λόγω των χειρισμών τους το ξενοδοχείο δεν γεμίζει. Οι άλλοι ιδιοκτήτες επιβεβαίωσαν ότι το ξενοδοχείο φαίνεται να χάνει δουλειά, σημειώνοντας ότι τα μερίδιά τους από τα έσοδα έχουν μειωθεί σε δραματικό σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένας από τους λόγους αυτής της μείωσης είναι η αντιπάθεια για τον Τραμπ στη Λατινική Αμερική.

Να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός Τραμπ αποχώρησε από ένα προβληματικό ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ διαπραγματεύτηκε συμφωνίες για αποχώρηση από ξενοδοχεία στο Τορόντο και στο Μανχάταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα