Ο Τατάρ εξηγεί γιατί αναφέρθηκε σε πληθυσμό 410 χιλιάδων στα κατεχόμενα

Η Güneş (04.12.23) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως ο πληθυσμός που διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα στα τέλη του 2022 ήταν 399 χιλιάδες 727 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία της «στατιστική υπηρεσίας» και πως σκεπτόμενος ότι υπήρξε μια αύξηση και στα τέλη του 2023, ο ίδιος αναφέρθηκε πρόσφατα σε έναν πληθυσμό περίπου 410 χιλιάδων.

Σύμφωνα με το Γ.Τ.Π, σε δηλώσεις στο παράνομο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο Τατάρ υποστήριξε πως το σημαντικό είναι όλοι οι «πολίτες» να είναι ενωμένοι για το μέλλον της «χώρας» όπου

και αν ζουν και να ενεργούν μαζί.     

Ο Τατάρ σημείωσε ότι επιπρόσθετα με τους διαμένοντες μόνιμα στα κατεχόμενα ή τον πληθυσμό που είναι «πολίτες» της «ΤΔΒΚ», υπάρχουν τα άτομα που διαμένουν στα κατεχόμενα με «άδεια εργασίας», τα άτομα που διαμένουν με «άδεια παραμονής», οι φοιτητές, οι οικογένειες των στρατιωτικών, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες.

Πρόσθεσε ότι η «στατιστική υπηρεσία» ενημερώνει αυτούς τους αριθμούς, ότι δεκάδες χιλιάδες «πολίτες» ζουν στον Λονδίνο, ότι είναι σημαντικό να συνεχίζουν οι ισχυροί δεσμοί αυτών των «πολιτών» με τα κατεχόμενα και ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα που ζει στο Λονδίνο είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς.

Ο Τατάρ είπε ότι η καρδιά των Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου χτυπά για την Κύπρο και αγαπούν πολύ την «ΤΔΒΚ» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος επισκέπτεται συχνά το Λονδίνο και συναντιέται με τους «πολίτες», τους νέους και τα παιδιά.

Είπε ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην αποκοπούν οι δεσμοί τους και ότι ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματα των διαμενόντων στο Λονδίνο είναι να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου στα κατεχόμενα.

Υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν «νομικές ρυθμίσεις», όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ο Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα την ανάπτυξη της «χώρας» αν βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και ότι πρέπει να συζητηθούν σοβαρά τα αιτήματα των χιλιάδων ανθρώπων όπου και αν ζουν στο εξωτερικό και η καρδιά τους χτυπά για την «ΤΔΒΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα