Ο Τραμπ δηλώνει θύμα «λιντσαρίσματος» προκαλώντας αντιδράσεις

Το έχει χαρακτηρίσει "κυνήγι μαγισσών" και "παρενόχληση": ο Ντόναλντ Τραμπ παραλληλίζει πλέον την διαδικασία παραπομπής του για την υπόθεση της Ουκρανίας με "λιντσάρισμα", μια λέξη με "βαρύ" νόημα στις ΗΠΑ, αφού παραπέμπει στην εποχή της δουλείας και του φυλετικού διαχωρισμού.

"Κάποια ημέρα, εάν ένας Δημοκρατικός γίνει πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικανοί κερδίσουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, ακόμη και με ελάχιστη πλειοψηφία, μπορούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία

απόδοσης κατηγοριών στον πρόεδρο, ακόμη και χωρίς να σέβονται τις διαδικασίες, χωρίς αντικειμενικότητα και χωρίς δικαιώματα", έγραψε στο Twitter, εμφανώς οργισμένος, ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να θυμούνται τι παρακολουθούμε εδώ: ένα λιντσάρισμα", πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αυτήν την λέξη.

Η πρωινή ανάρτηση του προέδρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, μολονότι στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα έχουν συνηθίσει τις σκόπιμα προκλητικές δηλώσεις του Νεοϋορκέζου πρώην επιχειρηματία.

"Είναι μια λέξη που κανένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί για τον εαυτό του", σχολίασε ο Δημοκρατικός Τζέιμς Κλάιμπερν μιλώντας στο CNN. "Κατάγομαι από τον Νότο. Ξέρω την ιστορία της λέξης. Είναι μια λέξη που θα πρέπει να την χρησιμοποιούμε με πολλή-πολλή περίσκεψη", πρόσθεσε ο Αφροαμερικανός βουλευτής.

"Έχω μελετήσει με προσοχή την ιστορία των προέδρων, δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο", συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι διαδικασία παραπομπής είχε κινηθεί σε βάρος άλλων τριών προέδρων στο παρελθόν (Άντριου Τζάκσον, Ρίτσαρντ Νίξον και Μπιλ Κλίντον) αλλά κανείς δεν είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Μια ενδεχόμενη αιτία του εκνευρισμού του Τραμπ ήταν η δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το CNN και έδειξε ότι το 50% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ της καθαίρεσής του, ενώ το 43% διαφωνούν.

Ο πρόεδρος περιορίστηκε να σχολιάσει την συσπείρωση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων. "95% θετικές απόψεις στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ευχαριστώ", έγραψε στο Twitter.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα