«Ο τρίτος δρόμος μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας»

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων Κύπρου πραγματοποίησαν το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 διεπιστημονική ημερίδα με θεματική: «Ο τρίτος δρόμος μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας: Εθελοντισμός, φιλανθρωπία και κοινωνία των πολιτών».

Η διεπιστημονική ημερίδα διήρκεσε από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 5:00 μ.μ. και ομολογουμένως υπήρξε ενδιαφέρουσα, καθότι και η προσέλευση του ευρύτερου κοινού, ήταν αρκούντως ικανοποιητική.

Η κήρυξη των εργασιών τελέστηκε από εκπρόσωπο του Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλου.

Κατά την διάρκεια των χαιρετισμών, από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Λοΐζο Συμεού, υπογραμμίστηκε η βαρύνουσα σημασία της αναπτυσσόμενης συνεργασίας μεταξύ των συνδιοργανωτικών φορέων, την τροχοδρόμηση έκδοσης των Πρακτικών της εκδήλωσης, όπως και την αδήριτη ανάγκη που υπάρχει τώρα όσο ποτέ άλλοτε στην κυπριακή κοινωνία για οργανική ένταξη της κοινωνιολογίας στο σύστημα εκπαίδευσης, ενώ εξήρε τις προσπάθειες που ήδη καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση από τον υφιστάμενο Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου, κ. Νεκτάριο Παρτασίδη. Με τη σειρά του, ο δεύτερος ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πρόσωπο του οικοδεσπότη, για την ειλικρινή διάθεση χάραξης κοινών στόχων, προτάσσοντας την θέληση για επαγγελματική αποκατάσταση της κοινωνιολογίας, για αναμόρφωση του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου, για συσπείρωση και εθελοντική εμπλοκή των μελών του στον κοινωνικό στίβο, ενόσω θα παραμένει στο οιακοστρόφιο. Στον δικό τους χαιρετισμό, η εκπρόσωπος του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Παναγιώτη Σεντώνα και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, κ. Ηλίας Δημητρίου, διαβεβαιώνοντας την μελλοντική στήριξή τους προς τους συνδιοργανωτικούς φορείς και σε άλλες δράσεις ή εκδηλώσεις, αναφέρθηκαν στην προσφορά του εθελοντισμού για το κοινωνικό σύνολο μέσα από πρόσφατα παραδείγματα όπως την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή Μάτι της Ελλάδας, σε αρχές και αξίες που πρεσβεύουν οργανωμένοι εθελοντικοί φορείς και σαφώς το ευρύτερο εθελοντικό κίνημα.

Τέλος, η συνάρμοση του τεκμηριωμένου και διερευνητικού λόγου από ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, με τις βιωματικές προσεγγίσεις εκπροσώπων ανθρωπιστικών φορέων που συμμετείχαν ως εισηγητές/τριες στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Κάτι που συνέβαλε στην επιμόρφωση, τον προβληματισμό, την εποικοδομητική συζήτηση και το αίτημα για συνέχιση της διοργάνωσης διεπιστημονικών ημερίδων για διάφορα θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα