Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ άρχισε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ-Αναμένεται και ο Δένδιας

Ο Άντονι Μπλίνκεν άρχισε την επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ, όπου αναμένεται σήμερα και ο Νίκος Δένδιας.

Προσγειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Κάιρο.

Κατά την άφιξή του ο κ. Μπλίνκεν αναφέρθηκε στις πρόσφατες αιματηρές εξελίξεις στην Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ λέγοντας ότι «όλα τα μέρη οφείλουν να μειώσουν την ένταση».

Ο

Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Ισραήλ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρικού Γραφείου στην Ιερουσαλήμ, στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί «διπλωματική συνάντηση εργασίας» με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτσογκ.

Αύριο ο Άντονι Μπλίνκεν θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Ραμάλα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Σήμερα αναμένεται στο Ισραήλ και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως έγινε πληροφορείται το ΚΥΠΕ από καλά πληροφορημένες πηγές, στην ατζέντα των θεμάτων του Έλληνα ΥΠΕΞ περιλαμβάνεται η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, το πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα της ασφαλείας και των στρατιωτικών εξοπλισμών και θα δοθεί έμφαση στα ζητήματα που προκύπτουν από την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή.

Οι επισκέψεις Μπλίνκεν και Δένδια στο Ισραήλ είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, διατηρείται το κλίμα έντασης στην Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα, το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά στην πόλη της Χεβρώνας στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Παράλληλα, παραμένουν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο σκηνικό μετά τις εκλογές σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα