Όχι Αστ.Απόφοιτοι Ακαδημίας να είναι φρουροί πολιτικών,γραφείων,πρεσβειών

Φρουροί, συνοδοί, οδηγοί να είναι μόνο Ειδικοί Αστυνομικοί της επιλογής των Φρουρημένων και της έγκρισης, επιμόρφωσης, εποπτείας, ειδικής εκπαίδευσης από την Αστυνομία με έξοδα μισθοδοσίας των, από τους Φρουρούμενους κομματάρχες με χρήματα τα οποία παραλαμβάνουν επαυξημένα από το κράτος.

Αυτή ήταν η θέση του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου ιδιαίτερα από το 2015 κατά την έκφραση ευχαριστιών του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου (ΦΣΚ) προς τον τότε με

Εκλεγέντα Πρόεδρου της Βουλής αγαπητό μας κ Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος πήρε την πρωτόγνωρη για τα πολιτική ήθη απόφαση του να μειώσει και μείωσε κατά ½ την Αστυνομική Φρουρά – Συνοδεία του και κατάργησε την φρούρηση του χώρου διαμονής του.

Είναι γι` αυτόν τον ίδιο λόγο που από 20/11/2020 τιμήσαμε (λόγω πρωτοκόλλου κορονοϊού) μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων:

1) Τον αγαπητό μας Πρόεδρο της Δρα Αδάμο Αδάμου που ακολούθησε και εφάρμοσε την ίδια πολιτική.

2) Τον αγαπητό μας Πρόεδρο του ΔΗΣΥ (ιδρυτικό μέλος του ΦΣΚ) κ Αβέρωφ Περικλή Νεοφύτου διότι μείωσε πρόσφατα την Αστυνομική Φρουρά του και δήλωσε ότι θα καταβάλλει στην Δημοκρατία την μισθοδοσία των εγκεκριμένων φρουρών του.

3) Τον τιμημένο μας κ Γιώργο Κώστα Περδίκη ως διαπρέψαντα γόνο μαχητικού ιδεολόγου Αστυνομικού και ότι δεν αποδέχθηκε αστυνομική φρούρηση

4)  Τον αντικαταστάτη του Πρόεδρο των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ Χαράλαμπο Θεόπεμπτου ο οποίος συνέχισε την πολιτική του κ Περδίκη.
Η αναγραφόμενη στον τίτλο, θέση και διαφωνία μας, κόντρα στις εκάστοτε Ηγεσίες της Αστυνομίας και της Πολιτείας, ήταν είναι και θα είναι σταθερές και απαρασάλευτες για τους πιο κάτω ουσιώδης λόγους:

1) Οι Αστυνομικοί μας, σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας μέχρι την αποφοίτηση και την μονιμοποίηση τους στα 3 χρόνια, καταβάλλει το κράτος για σκοπούς επιμόρφωσης, εκπαίδευσης κλπ πέραν των €20.000 για τον κάθε νέο αστυνομικό τα οποία ποσά συνεχίζουν να επαυξάνονται ως έξοδα εξειδικευμένων και αναβαθμισμένων προγραμμάτων απόκτησης νέων προσόντων σε σχετικά ιδρύματα στην Κύπρο ή στο Εξωτερικό με κύριο και μοναδικό σκοπό αυτής και της πανάκριβης επένδυσης να είναι ικανό να προσφέρει στην επιτέλεση της αντεγκληματικής πολιτικής, στην πρόληψη, στην διερεύνηση, στην εξιχνίαση, στην επιτυχή αστυνόμευση, στην προσαγωγή και τιμωρία των οποιωνδήποτε παρανομούντων ενεχομένων. Και όλα αυτά προς τον συνταγματικό καθήκον και συμφέρον της Αστυνομίας και του Κράτους Δικαίου της ευταξίας.

2) Από το 2012 λόγω της καταστάσεως της οικονομίας το αναγκαίο δυναμολόγιο της Αστυνομίας (και Πυροσβεστικής) έχει μειωθεί και λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να προσλαμβάνονται άλλοι κατά 700 Αστυνομικούς και περιπλέον άλλοι συνάδελφοι τους βρίσκονται κατάκλειστοι σύμφωνα με το πρωτόκολλο Κορονοϊού με συνέπεια οι υφιστάμενοι διαθέσιμοι Αστυνομικοί μας άντρες και γυναίκες να υπερβάλλουν εαυτόν και να συνεχίζουν να εργάζονται υπερωριακά υπό τις πιο παρακινδυνευμένες και αντίξοες για την υγεία και ασφάλεια των συνθήκες, πάντοτε υπό την νυχτοήμερη αγωνιώδη προσμονή των ιδίων και των συγγενών τους.

3) Η μηνιαία μισθοδοσία των σημερινών Αστυνομικών Φρουρών προσωπικοτήτων είναι περίπου υπερδιπλάσια ή πολλαπλάσια της μισθοδοσίας του Κρατικού Ειδικού Αστυνομικού.

4) Οι ειδικοί Αστυνομικοί που εισηγούμαστε, θα είναι της εμπιστοσύνης των Φρουρούμενων προσώπων – χώρων και μπορούν να αποτελέσουν νέο Ειδικό Αστυνομικό Σώμα Φρουρήσεως υπό την έγκριση πειθαρχικών έλεγχων, την συνεχή εξιδεικευμένη εκπαίδευση και αυτοί οπωσδήποτε θα είναι ικανότεροι λόγω ηλικίας, εκπαίδευσης, εμπειρίας από την θητεία τους στην εθνική φρουρά με δικαίωμα να εκτελούν στην ανάγκη και έρευνες και συλλήψεις. Τέτοιοι νέοι μπορούν να εξευρεθούν από άνεργους άντρες και γυναίκες ή από απολυθέντες στα ΛΟΚ, ΟΥΚ, ή από άλλες σχολές εκγύμνασης διαπρέψαντες αθλητές ή ακόμη και συνταξιούχους κατάλληλους και έμπειρους αστυνομικούς.

5) Με τα σημερινά δεδομένα δεν κινδυνεύει κανένας πολιτικός. Εξάλλου όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου και δικαιούνται προστασίας όσοι δυνατόν να κινδυνεύουν λόγω της νόμιμης απασχόλησης τους όπως χρηματιστές, έμποροι, επιχειρηματίες, διερευνητές σκανδάλων, οι σχετικοί αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί οι πρώην και νυν εισαγγελείς Αρχηγοί που χειρίστηκαν και χειρίζονται ποινικές υποθέσεις ή και άλλες υπηρεσίες.

6) Υπογραμμίζεται ότι εάν κάποιοι εγκληματίες θα ήθελαν να κάνουν κακό σε οποιονδήποτε από αυτούς που φρουρούνται δεν θα δυσκολεύονταν καθόλου. Πολλά παραδείγματα, όπως του Ιταλού πρωθυπουργού Μπερλουσκόν και του Πάπα οι οποίοι παρά του πολλαπλού πάνοπλου αριθμητικού κύκλου προστασίας πέραν των 50 ατόμων, άοπλοι, αδίστακτοι τους επιτέθηκαν.

7) Με την εισήγηση μας αυτή, θα γίνει κατά 90% μείωση των αστυνομικών φρούρησης των προσωπικοτήτων και στην θέση τους θα αναλάμβαναν ειδικοί αστυνομικοί ως φρουροί. Οι αστυνομικοί οι οποίοι θα αποδεσμευτούν από την φρούρηση να μετατεθούν σε καθήκοντα των προσόντων τους όπως στελέχωση αστυνομικών σταθμών υπαίθρου ή άλλες υπηρεσίες ή τμήματα της Αστυνομίας μας όπως είναι η ΥΚΑΝ, ΤΑΕ ή στην τροχαία ή σε άλλες υπηρεσίες προλήψεως του εγκλήματος.

8) Συμφωνούμε ότι όλοι οι Ηγέτες των κομμάτων δικαιούνται Αστυνομικής Προστασίας δηλαδή μόνο από ειδικούς εκπαιδευμένους Αστυνομικούς.

9) Σχετικά με τις πρόσφατες χθεσινές δημοσιεύσεις περί μειώσεως των Αστυνομικών Φρουρούν των πολιτικών αρχηγών, επιμετρήσαμε τον πατριωτισμό και το φιλότιμο τους, αλλά και το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς τους φορολογούμενους πολίτες ψηφοφόρους τους.

10) Τέλος ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ η καινοφανής και τολμηρή «απόκλιση» της πρωτοβουλίας τους στην χθεσινή απόφαση – εισήγηση της νέας φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας της Αστυνομίας μας με την υποβολή της εξαγγελθείσας πρότασης των προς το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Ευελπιστούμε και παρακολουθούμε…

Υστερόγραφο: Υπογραμμίζω ότι την εκφρασθείσα αυτή εισήγηση μας την αποδέχονται η μέγιστη πλειοψηφία του λαού, των μελών του ΦΣΚ και των ιδεολόγων Αστυνομικών μας. Παρ` όλα αυτά υπογράφω ως πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου και αναλαμβάνω την προσωπική και πλήρη ευθύνη μου έτοιμος και πρόθυμος να αντιπαραταχθώ με οποιονδήποτε διαφωνούντα. Στην διάθεση σας.

*Πρόεδρος Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου 

Keywords
Τυχαία Θέματα