Οχήματα κάνουν παράνομα χρήση αφορολόγητου πετρελαίου

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών εντόπισαν οχήματα τα οποία παράνομα χρησιμοποιούσαν αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο. Σε δύο περιπτώσεις επιτεύχθηκε εξώδικος συμβιβασμός για καταβολή των φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Σε ανακοίνωσε που στάληκε στα ΜΜΕ από το Τμήμα Τελωνείων αναφέρεται ότι σήμερα, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία

με λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα στον δρόμο Λευκωσίας - Παλαιχωρίου για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 46 οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο. Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ύστερα από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των δύο από τις τρεις υποθέσεις, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των €1,250. Τα δύο οχήματα που κατασχέθηκαν επιστράφηκαν ακολούθως στους ιδιοκτήτες τους.

Όσον αφορά το τρίτο κατασχεθέν όχημα, αυτό θα παραμείνει στην κατοχή του Τμήματος Τελωνείων μέχρι να καταστεί δυνατή η καταβολή των αποφευχθέντων φόρων και του συμβιβαστικού ποσού από τον ιδιοκτήτη του.

Το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα