Οδηγίες Αναστασιάδη σε υπουργούς για έργα υποδομής (pics)

Από χθες το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μαζί με υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες ανασκοπούσαν τα έργα υποδομής, τα χρονοδιαγράμματα και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SIGMA ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε επιτακτικά το θέμα της υλοποίησης μέσα από τα χρονικά περιθώρια που έθεσε ο ίδιος στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Όπως το SIGMA πληροφορείται ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα έργα δεν θα ήτο

δυνατό να υλοποιηθούν ή/και να δρομολογηθούν, εάν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε μια συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική. Μια πολιτική, η οποία, χωρίς την αύξηση φορολογιών οδήγησε όχι μόνο στην έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και στη δημιουργία ρυθμών υγιούς ανάπτυξης, που σήμερα υπερβαίνει το 3.5%.

Συνολικά 75 έργα απλώνονται σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις και αφορούν κυρίως την κατασκευή και συντήρηση δρόμων, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Πόλης.

Περιοδική συντήρηση δρόμων επαρχίας Λάρνακας 2,5 εκ. ευρώ.Περιοδική συντήρηση δρόμων και αυτοκινητοδρόμων Επαρχίας Αμμοχώστου 1,4 εκ.Εκβάθυνση αλιευτικού καταφυγίου ΛάρνακαςΠαραχώρηση του πρώην κτηνιατρείου αγρού Δρόμος ομηρείας μέχρι γυμνάσιο Ξυλοτύμπου

Το άλλο μεγάλο αναπτυξιακό έργο είναι ο νέος περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας (Α΄ Φάση) ενώ ακολουθεί το νέο κρατικό μουσείο στη Λευκωσία (€50 εκ.)

Στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα περιλαμβάνονται επίσης το κρατικό χημείο, ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά, το οδικό δίκτυο στο ενεργειακό Βασιλικού.

Μέχρι στιγμής έχουν αποπερατωθεί έργα 100 εκ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2018 είναι προγραμματισμένα έργα, συνολικού ύψους 700 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα