Οδυνηρός αποκλεισμός και εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ

Μαύρη σελίδα για την ιστορία της ΑΕΚ. Κάποια Βελέζ με μπάτζετ 250.000€ την έβγαλε εκτός Ευρώπης από Ιούλιο μήνα, με βασανιστικό τρόπο στα πέναλτι.

Δραματικές στιγμές ζει εδώ και λίγη ώρα η ΑΕΚ. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ένωση δεν θα συνεχίσει φέτος στην Ευρώπη, μένοντας εκτός στην διαδικασία των πέναλτι από την Βελέζ του Μόσταρ, μια ομάδα που ούτε στα πιο τρελά όνειρα των λίγων οπαδών της δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή

την επιτυχία. Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, που η ΑΕΚ το πήγε στην παράταση με ένα γκολ του Μάνταλου στο 97', η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Στάνκοβιτς απόκρουσε δύο για την ΑΕΚ, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς απόκρουσε κι αυτός άλλα δύο, του Λόπες και του Αραούχο, που ήταν το τελευταίο. Έτσι σε συνδυασμό με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ στην πρώτη εκτέλεση, η ΑΕΚ έμεινε έξω και το ΟΑΚΑ έμεινε... παγωτό μέσα στον καύσωνα. Με περίπου δέκα χιλιάδες οπαδούς της ομάδας που για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο πήγαν να την δουν, να μη μπορούν να πιστέψουν τι είχαν ζήσει. 

Η ΑΕΚ δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Ευκαιρίες είχε και στα δύο ημίχρονα, αλλά ο Αραούχο που ήταν μοιραίος και στην εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι, σπατάλησε τις περισσότερες. Ακόμη πιο μοιραίος, ο Ανσαριφάρντ. Στο πρώτο λεπτό της παράτασης έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ και έστειλε στο δοκάρι και το πρώτο πέναλτι. 

Οι Βόσνιοι που έχουν ένα μπάτζετ που δεν ξεπερνά τις 250 χιλιάδες, από την αρχή πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, υπερέχοντας σε συνοχή και τρεξίματα. Η ΑΕΚ με πολλούς νέους παίκτες δεν μπορούσε να βρει ισορροπία, το άγχος άρχισε να εμφανίζεται όσο περνούσε η ώρα και το γκολ δεν ερχόταν και τελικά το ματς έγινε μετά από μια φάση ροντέο κι ανοιχτό σε κάθε εξέλιξη. Να σημειωθεί πως ο Στάνκοβιτς έσωσε την ΑΕΚ σε μια περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Βόσνιοι έχασαν κι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο. Εκεί που δεν άφησαν και να παιχτεί ποδόσφαιρο, με συνεχείς καθυστερήσεις που έκαναν την νευρικότητα των παικτών της Ένωσης ακόμη μεγαλύτερη. 

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελική ευθεία η εξέδρα των οργανωμένων είχε αρχίσει να φωνάζει συνθήματα κατά της διοίκησης, αλλά... και του Πέτρου Μάνταλου, με το υπόλοιπο γήπεδο να τους αποδοκιμάζει. Τελικά σε μια απελπισμένη προσπάθεια στις εννιάλεπτες καθυστερήσεις, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με την κοντινή προβολή του Μάνταλου από γέμισμα του Αλμπάνη. 

Στην παράταση η ΑΕΚ πήγε χωρίς τον Αλμπάνη που χτύπησε στην φάση του γκολ, ενώ είχαν βγει πριν και οι Γκαρσία και Τάνκοβιτς. Με αποτέλεσμα εκτός του Μάνταλου να μην έχει άλλους μέσο-επιθετικούς. Έχασε και την μεγάλη ευκαιρία ο Καρίμ στο ξεκίνημα και έγιναν τα πράγματα χειρότερα. Παρά την μεγάλη προσπάθεια η Ένωση δεν βρήκε καθαρές ευκαιρίες και το ματς πήγε στα πέναλτι. 

Ο Στάνκοβιτς απόκρουσε το πρώτο του Γκεοργκίεβιτς, αλλά ο Καρίμ μετά σούταρε στο δοκάρι. Σκόραραν μετά οι Μπραντάο και Τζαβέλλας. Ο Στάνκοβιτς απόκρουσε και το πέναλτι του Μπεχάμποβιτς, σκόραρε ο Σάκχοφ και η ΑΕΚ φάνηκε να παίρνει το πάνω χέρι. Αλλά μετά την εύστοχη εκτέλεση του Τσβιγιάνοβιτς, ο Λόπες εκτέλεσε πολύ άσχημο πέναλτι που απόκρουσε ο γκολκίπερ της Βελέζ, στην συνέχεια ευστόχησε ο Ζείκοβιτς και στο τελευταίο ο Αραούχο νικήθηκε από τον Μπογκντάνοβιτς, για να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή τραγωδία της ΑΕΚ

Η σημασία του αποκλεισμού αυτού δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη στην πλήρη της διάσταση. Η επομενη μέρα της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τελικά το ξεκίνημα της νέας σεζόν έρχεται ως επιστέγασμα όσων είχαν προηγηθεί την προηγούμενη. Με μεγάλες ευθύνες σε πάρα πολύ πλευρές για το γεγονός πως η ΑΕΚ εμφανίστηκε ανέτοιμη στον πρώτο προκριματικό του Europa Conference League και γνώρισε αυτή την ταπείνωση. 

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα