Οδυσσέας: Ζητά νέο διαγωνισμό για κτήριο της Πολ. Αεροπορίας

Την άποψη ότι η στέγαση των κεντρικών γραφείων του τμήματος της Πολιτικής Αεροπορίας δεν θα έπρεπε να γίνεται στα συγκεκριμένα κτήρια επί της οδού Πινδάρου, αλλά θα έπρεπε να κηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός, εξέφρασε σε έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα, ο κος Μιχαηλίδης αναφέρεται στο κτήριο Alpha Business Centre στην Οδό Πινδάρου 27 στη Λευκωσία, λέγοντας

ότι εμμένει στην αρχική άποψη της Υπηρεσίας του.

Τονίζει δε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εξετάζονται διεξοδικά όλες οι προσφερόμενες επιλογές, ώστε το δημόσιο να επωμίζεται το μικρότερο δυνατό συνολικά κόστος. Επίσης, η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβάλλονται, θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με βάση τις απαιτήσεις της προκήρυξης και όχι με περαιτέρω διακανονισμούς, όπως οι επιπλέον χώροι στάθμευσης.

Πάντως, στις 23.3.2017, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Κεντρικού Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών (ΚΦΣΚΥ) η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε επισυνάψει αντίγραφο της Ειδικής Έκθεσης με αρ. ΥΜΕΕ/01/2017, ημερ. 22.3.2017 σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη στέγαση των Κεντρικών Γραφείων και είχε εισηγηθεί όπως εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο μη έγκρισης της ενοικίασης του εν λόγω κτηρίου από την εταιρεία S.O.E.C. DEVELOPMENTS LTD και επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού.

Ωστόσο, στις 4.12.2017, ο Πρόεδρος του ΚΦΣΚΥ με επιστολή του πληροφόρησε την Υπηρεσία, μεταξύ άλλων, ότι το αίτημα της Πολιτικής Αεροπορίας για παραχώρηση της τελικής έγκρισης για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και της εταιρείας S.O.E.C. DEVELOPMENTS LTD εξετάστηκε σε συνεδρία του ΚΦΣΚΥ η οποία έγινε στις 20.10.2017.

Κατά την εν λόγω συνεδρία αποφασίστηκε όπως, με βάση και το περιεχόμενο σχετικής επιστολής της Διευθύντριας του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας με ημερ. 18.10.2017, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας επαναδιαπραγματευθεί το θέμα των χώρων στάθμευσης του πιο πάνω κτηρίου με την Ιδιοκτήτρια εταιρεία S.O.E.C. DEVELOPMENTS LTD.

Σε νέα συνεδρία του ΚΦΣΚΥ, η οποία έγινε την 1.11.2017, συζητήθηκε το αποτέλεσμα της πιο πάνω διαπραγμάτευσης κατά την οποία συμφωνήθηκε η παραχώρηση 8 επιπλέον χώρων στάθμευσης, πέραν των 27 που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από την Ιδιοκτήτρια εταιρεία. Με βάση την πιο πάνω συμφωνία, ο ΚΦΣΚΥ αποφάσισε όπως παραχωρήσει έγκριση για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και της εταιρείας S.O.E.C. DEVELOPMENTS LTD για ενοικίαση του εν λόγω κτηρίου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στις 2.2.2018, η Διευθύντρια του Τμήματος, με επιστολή της πληροφόρησε την Υπηρεσία ότι το Τμήμα της ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από τον ΚΦΣΚΥ, εξέτασε διεξοδικά όλες τις προσφερόμενες επιλογές που είχε στη διάθεσή του. Με βάση τα ενώπιον του δεδομένα το Τμήμα της προχώρησε στην τελική του εισήγηση προς τον ΚΦΣΚΥ, για έγκριση υπογραφής συμφωνίας με την εταιρεία S.O.E.C. DEVELOPMENTS LTD για την ενοικίαση του κτηρίου που στεγάζονται τα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα