Οι 3 Κύπριοι που φιγουράρουν στους τοπ καταζητούμενους ΗΒ/ΦΩΤΟΣ

Την λίστα με τους τοπ καταζητούμενους δημοσιεύει η Βρετανική Εγκληματολογική Υπηρεσία. Ανάμεσα σε άλλους εγκληματίες, φιγουράρουν και τρεις Κύπριοι οι οποίοι καταζητούνται για εγκλήματα που αφορούν μεταξύ άλλων βιασμούς αλλά και εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Mehmet Salih (προφανώς Τουρκοκύπριος με κυπριακή υπηκοότητα). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η NCA μεταξύ του Δεκέμβρη του 2010 και του Νοέμβρη του 2011, ο Salih κατηγορείται ότι αναμείχθηκε σε υπόθεση συνομωσίας για προμήθεια κοκαΐνης. Πιστεύεται ότι επικοινωνούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα και ότι ήταν

«εγκέφαλος» προμήθειας κοκαΐνης αλλά και συλλογής χρημάτων. Τον Μάιο του 2011 ο Salih φέρεται να επισκέφθηκε το Lincolnshire προκειμένου να παραδώσει μια ποσότητα κοκαΐνης η οποία ακολούθως κατασχέθηκε από την Αστυνομία. Κατά την σύλληψή του είχε πάνω του το ποσό των 20 χιλιάδων αγγλικών λιρών.

Ο Σαλίχ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους, κάτι που δεν έπραξε ποτέ ωστόσο. Ο Σαλίχ είναι Κύπριος υπήκοος. Όπως αναφέρει η ενημέρωση από την NCA ο Σαλιχ φέρει μια ουλή στο δεξί του μάτι.

Άλλος καταζητούμενος είναι ο Costas Sampson. Στις 25 Αυγούστου ο Sampson καταδικάστηκε για βιασμό κοριτσιού σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Sampson προσφέρθηκε να πάει το κορίτσι στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του. Έπειτα την βίασε στο διαμέρισμά της ενώ αυτή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο Sampson καταδικάστηκε επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου, καθώς και για το φορητό υπολογιστή και μια κονσόλα παιχνιδιών. Είναι Κύπριος υπήκοος ο οποίος είναι γνωστός ότι χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Κώστας.

Ο τρίτος καταζητούμενος είναι ο Christakis Philippou.Για δυο περίπου χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2006, ο Philippou κατηγορείται ότι συμμετείχε σε συνωμοσίες μαζί με άλλους προκειμένου να αποκτήσουν κέρδος από ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία άνοιγαν οι ίδιοι.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσέλκυαν πελάτες προσφέροντας διακοπές σε χαμηλές τιμές. Οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές ώστε οι νόμιμες εταιρείες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν. Εν τέλει το ταξιδιωτικό γραφείο άφηνε τους πελάτες του χωρίς διακοπές. Συνολικά εξαπατήθηκαν 20 χιλιάδες άνθρωποι. Χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Χριστάκης Χρυσοστόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα