Οι 3 πιο μεγάλες φετινές κόντρες παικτών με τους προπονητές τους

Οι ποδοσφαιριστές παραδοσιακά δεν είναι οι πιο ψύχραιμοι άνθρωποι όταν αισθάνονται πως αδικούνται. Ειδικά όταν αυτό το συναίσθημα πυροδοτείται από ενέργειες του προπονητή τους, δηλαδή ενός ανθρώπου που καλούνται να εμπιστευτούν τυφλά. Η ρήξη ενός παίκτη με έναν προπονητή πολλές φορές προκαλεί αναστάτωση στην ομάδα και συχνά οδηγεί στο ταμείο ανεργίας είτε τον έναν είτε τον άλλον είτε και τους δύο.

Στη ρήξη του Ζινεντίν Ζιντάν με τον Γκάρεθ Μπέιλ ο νικητής είναι ξεκάθαρος, σε εκείνη του Πολ Πογκμπά με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (και όλη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) κανείς δεν ξέρει ποιος θα

επικρατήσει, ο τσακωμός του Τόμας Τούχελ με τον Κιλιάν Εμπαπέ έχει κάνει βαρύ το κλίμα στα αποδυτήρια για τον Γερμανό. Κάθε περίπτωση διαφορετική, κάθε περίπτωση ανοιχτή σε οποιαδήποτε έκβαση.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν και οι... μη κόντρες. Προ ημερών, το Calciomercato ανακάλυψε ρήξη του Ζοάο Φέλιξ με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, επειδή εμφανίστηκε απογοητευμένος από την αντικατάστασή του στο ντέρμπι της Ατλέτικο με τη Ρεάλ. Μάλιστα, το δημοσίευμα προχώρησε αμέσως στην επόμενη φάση, κάνοντας λόγο για ενδιαφέρον από Ίντερ και Γιουβέντους ώστε πάρουν τον Πορτογάλο επιθετικό με αντάλλαγμα τον Λαουτάρο Μαρτίνες και τον Πάουλο Ντιμπάλα αντιστοίχως. Εξάλλου, ο τελευταίος φέρεται να βρίσκεται σε ρήξη με τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την ανικανότητα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού να αφομοιώσει την τακτική του. Επιπροσθέτως, η Ίντερ αντιμετωπίζει τη δική της εσωτερική ρήξη, μεταξύ του Αντόνιο Κόντε και του Κριστιάν Έρικσεν.

Τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια και ανήκουν στη σφαίρα της υπερβολής. Ο Σιμεόνε δεν έχει πρόβλημα με τον νεαρό Πορτογάλο, ο οποίος έχει γνωρίσει ένα πολύ χειρότερο πρόσωπο του Αργεντινού προπονητή του έπειτα από ήττες την περσινή σεζόν, χωρίς να έχει πρόβλημα. Ο Ντιμπάλα επίσης δεν βρίσκεται σε ρήξη με τον Πίρλο, έστω κι αν δεν αγωνίζεται, ψάχνοντας να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ομοίως, ούτε ο Έρικσεν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κόντε για τον μηδαμινό χρόνο συμμετοχής του, ώστε να δικαιολογείται ο όρος 'ρήξη'. Ο όρος 'ρήξη' τη φετινή σεζόν αφορά σε περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:
 

Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι-Αλεχάντρο Γκόμες


Από τη μία, ίσως ο καλύτερος προπονητής του 2019-2020, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στην ψηφοφορία The Best. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια με την Αταλάντα και πέρυσι παραλίγο να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ενώ σταθερά πλέον τερματίζει στην τετράδα της Serie A. Το 'κλειδί' γι' αυτές τις αγωνιστικές επιτυχίες είναι εδώ και χρόνια ένας Αργεντινός που κανείς δεν ξέρει σε ποια θέση παίζει. Ο Αλεχάντρο Γκόμες βρίσκεται στο Μπέργκαμο από το 2014 και ουσιαστικά μαζί με τον Γκασπερίνι έβαλαν τις βάσεις γι' αυτό που συμβαίνει στο 'Ατλέτι Ατζούρι' τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο διεθνής Αργεντινός αγωνίζεται πότε ως ο πιο προωθημένος παίκτης, πότε πλάγια, πότε ως οργανωτής, ακόμα και ως κεντρικός μέσος, σε μία ρευστή διάταξη που παράγει καταιγισμό τερμάτων και που οι αντίπαλοι δεν βρίσκουν τρόπο να αντιμετωπίσουν. Τα προηγούμενα 2 χρόνια ο Γκόμες αναδείχθηκε κορυφαίος σε ασίστ στη Serie A και πέρυσι κορυφαίος μέσος. Όμως προ ημερών, οι δυο τους είχαν μια σοβαρή διένεξη, όταν ο Γκόμες δεν υπάκουσε σε εντολή του Γκασπερίνι για αλλαγή θέσης στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη Μίντιλαντ. Ήταν η κορυφή του παγόβουνου που είχε αρχίσει να σχηματίζεται και αφορά κι άλλα πράγματα, όπως τα ταξίδια του Γκόμες στην πατρίδα του για την εθνική ομάδα που του στερούν ενέργεια. Ο Ιταλός τεχνικός τον έκανε αλλαγή και οι δύο τους ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση στα αποδυτήρια που δεν έμεινε στα λόγια, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport.

Ο Γκασπερίνι έκανε δηλώσεις όπου άφησε να εννοηθεί ότι κλείνει ο κύκλος του Γκόμες στον σύλλογο, με τον 32χρονο Αργεντινό να απαντά στα social media πως θα μιλήσει όταν φύγει από την Αταλάντα, από σεβασμό στην ομάδα. Η εικόνα του στην κερκίδα να τραγουδά τον ύμνο της Γιουβέντους πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων ίσως μιλά από μόνη της. Το βέβαιο είναι ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των 'νερατζούρι' όσο και της Μίλαν, την ώρα που 'σκουριάζει' μεταξύ πάγκου και εξέδρας, παρότι εδώ και 6 χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο 'θαύμα' της Αταλάντα.

Χάνσι Φλικ-Λίροϊ Σανέ


Αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, έχει καλώς. Όμως δεν είναι, οπότε κάτι φαίνεται πως υπάρχει (και) εδώ. Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Λεβερκούζεν και Μπάγερν δεν εξελισσόταν καλά για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Γερμανίας. Ήταν πίσω στο σκορ απέναντι στους πρωτοπόρους της Bundesliga, σε ένα παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Χάνσι Φλικ είχε περάσει στον αγώνα τον Λίροϊ Σανέ στο 32ο λεπτό στη θέση του τραυματία Κινγκσλέ Κομάν, όμως στο 68' έκανε αλλαγή στην αλλαγή, περνώντας στο γήπεδο τον 17χρονο μέσο Τζαμάλ Μουζιάλα, παρότι το σκορ ήταν 1-1 και όλα ήταν ρευστά. "Όταν κάνουμε αλλαγές, πρέπει να τις κάνουμε με λογική. Αν δείτε το 2ο ημίχρονο, ο Τόμας Μίλερ ήταν απαραίτητος, ο Σερζ Γκνάμπρι βελτιώθηκε και γι' αυτό αντικατέστησα τον Σανέ. Έπρεπε να αντιδράσουμε έτσι, επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή".

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Φλικ, αφού στις καθυστερήσεις (ύστερα από λάθος των γηπεδούχων) ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε για 2η φορά στον αγώνα κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Σανέ παρακολούθησε τη νίκη από τον πάγκο, ωστόσο είναι αμφίβολο αν χάρηκε τόσο πολύ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μπάγερν, η οποία έδωσε 45.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας συμφωνήσει πολλούς μήνες πριν. Ίσως ο διεθνής Γερμανός να σκέφτεται πως άργησε να πάει στο Μόναχο και αυτό πληρώνει, αφού το αρχικό ενδιαφέρον των Βαυαρών εντοπίζεται από το 2015, όταν έκανε τρομερά πράγματα στη μόνη επαγγελματική σεζόν του στη Σάλκε. Η Σίτι τον άρπαξε το καλοκαίρι του 2016 για 52.000.000 και ο Σανέ έχασε εκείνη την ευκαιρία.

Τώρα δεν μπορεί να βρει θέση στην ενδεκάδα (5 αγώνες βασικός σε 13 πρωταθλήματος) και τον λόγο τον εξήγησε ο προπονητής του προ εβδομάδων, ύστερα από την αναμέτρηση με τη Ζάλτσμπουργκ στη Γερμανία για το Champions League (όπου έπαιξε μόνο 28 λεπτά). "Είμαστε ευχαριστημένοι μαζί του, όμως είναι σημαντικό για να αρχίσει σε έναν αγώνα, να δίνει το 100%. Όπως συνέβη με άλλους παίκτες, έχασε χωρίς λόγο την μπάλα κάποιες φορές κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ και μερικές φορές δεν κυνήγησε τα ένας εναντίον ενός. Υπάρχουν λόγοι γι' αυτό, τους συζητήσαμε και θα προσπαθήσει να τα πάει καλύτερα την επόμενη φορά", έλεγε ο Φλικ τον Νοέμβριο.

Ζοζέ Μουρίνιο-Ντέλε Άλι


Η σχέση τους έχει περάσει από 40 κύματα. Αρχικά ήταν ιδιαίτερη, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να προσπαθεί να πείσει τον Ντέλε Άλι ότι μπορεί να τον βοηθήσει και να τα καταφέρνει. Οι αριθμοί του βελτιώθηκαν από την εποχή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και οι δυο τους έγιναν... φίλοι. Ξαφνικά, ο Άλι είδε τον χρόνο του να περιορίζεται. Φέτος δεν κατορθώνει να μπει καν στην αποστολή της Τότεναμ. "Πληγώνομαι, όταν δεν μπορώ να επιλέξω τον Άλι", δικαιολογήθηκε τον Οκτώβριο ο Μουρίνιο, αλλά στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι.

Ο 24χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός μετράει 75 λεπτά (διάσπαρτα σε 4 αγώνες) στην Premier League 2020-2021. Στο Europa League τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αν και στο τελευταίο παιχνίδι, στο Λονδίνο κόντρα στην Αντβέρπ, έμεινε στον πάγκο. "Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν ένας παίκτης που είναι στον πάγκο δει ότι έχουν γίνει και οι 5 αλλαγές, φυσικά δεν είναι χαρούμενος παίκτης και δεν περιμένω να είναι", δήλωσε ο Μουρίνιο.

Την ίδια στιγμή, όταν 'φούντωσαν' τα μεταγραφικά σενάρια που έφερναν τον παίκτη κοντά στην Παρί τον Ιανουάριο, ο Special One φέρεται να έκλεισε την πόρτα εξόδου στον παίκτη του. Όμως λίγο αργότερα, στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λέστερ, τον άφησε εκτός αποστολής και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, χωρίς ο σύλλογος ή ο ίδιος να έχουν κάποιο πλάνο για το μέλλον του Άλι. Ο ίδιος ο παίκτης έχει περιοριστεί σε κάποια μηνύματα ψυχολογικής τόνωσης στα social media και δεν έχει ξεσπάσει προς το παρόν, όμως όλα δείχνουν ότι η ρήξη θα φέρει εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι 3 πιο μεγάλες φετινές κόντρες παικτών με τους προπονητές τους,