Οι 3 υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών στην Κερύνεια

Οι 3 υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Κερύνεια είναι οι:

1.   Νατάσα Ιωάννου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1985 και κατάγεται από τα χωριά Κάτω Δίκωμο και Καράκουμι Κερύνειας. Αποφοίτησε από το G.C. School of Careers. Κατέχει πτυχίο Βιολογίας (BSc) από το Πανεπιστήμιο του York και δύο μεταπτυχιακά στη Θαλάσσια Περιβαλλοντική Διαχείριση (MSc) και την Περιβαλλοντική Πολιτική (MA). Ασχολείται επαγγελματικά με τον περιβαλλοντικό κλάδο τα

τελευταία 8 χρόνια.

Από το 2014 εργάζεται ως λειτουργός σε περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ από το 2016 έχει διδάξει σε διάφορες σχολές θέματα όπως περιβαλλοντική διαχείριση και αειφορία. Το 2010 ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο Λονδίνο στο Coral Cay Conservation, ενώ το 2012 διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Κύπρο το Let’s Do It Cyprus μέσω της πρακτικής της στο Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Το 2013 έγινε ενεργό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας των Οικολόγων (ΝΕΟΙ), και διατέλεσε Οργανωτική Γραμματέας τα έτη 2015-2017. Το 2013 εργάστηκε στις Βρυξέλλες στην περιβαλλοντική οργάνωση Friends of the Earth Europe. Από το 2019 είναι η Γενική Γραμματέας της περιβαλλοντικής οργάνωσης Οικολογικής Κίνησης Κύπρου. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει επίσης εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, καθώς και ακτιβισμό, οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών και κινητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

2.   Μιχάλης Κακουλλής

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Μαρτίου 1955. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Κλάδο  Θετικών Επιστημών) το 1973 με βαθμό λίαν Καλώς. Το 1973 με 1975 υπηρέτησε στην Εθνική φρουρά για 27 μήνες και πολέμησε στην πρώτη γραμμή στο Ledra Palace στο φυλάκιο 4. Το 1975 μέχρι το 1980 φοίτησε στο Χημικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοίτησε δε σαν Χημικός.

Το 1981 μέχρι το 1985 φοίτησε στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο Aix – Marseille III που θεωρείται ένα από τα 3 καλύτερα Πανεπιστήμια στην Γαλλία στο τμήμα οικονομικών.

Μετά την αποφοίτηση του εργάστηκε στο Παρίσι σε πολυεθνική εταιρεία από όπου απέκτησε πείρα για να ιδρύσει δικές του εταιρείες με δραστηριότητα στον συμβουλευτικό τομέα και στην κατασκευή καλλυντικών.

Σήμερα είναι Διευθύνων σύμβουλος της  εταιρείας LECIEL η οποία κατασκευάζει καλλυντικά στο Παρίσι και το Μιλάνο, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη πάντοτε τον περιβαλλοντολογικό παράγοντα, και τα πλείστα των προϊόντων είναι VEGAN και για τα οποία δεν γίνονται τεστ σε ζώα.

Ο κος Κακουλλής έχει τεράστια ευαισθησία στην διατήρηση ενός καθαρού, πράσινου περιβάλλοντος. Κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με τον σεβασμό και την αγάπη στην φύση και το πράσινο, και στην χρήση προϊόντων και πρώτων υλών φιλικών προς το περιβάλλον.

3.   Γιώργος Παπαλουκάς

Ο Γιώργος Παπαλουκάς γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 20/06/1991. Κατάγεται εκ πατρογονίας από το Κάτω Δίκωμο και το Πέλλαπαις της επαρχίας Κερύνειας, και εκ μητρογονίας από την Αγλαντζιά όπου και διαμένει.

Είναι απόφοιτος της Ελληνικής Σχολής Πασκάλ και του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κλάδο της Κοινωνικής Εργασίας.

Από το 2011 είναι ενεργός πολίτης σε θέματα που αφορούν τόσο τον Δήμο που διαμένει όσο και τον Δήμο και την επαρχία Κερύνειας γενικότερα. Ήταν από τους πρώτους νέους που ασχολήθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα Κυρηνείας Νόστος που σκοπός του ήταν η δημιουργία νέων βιωματικών προσφύγων με σκοπό την γνωριμία και την απόκτηση συναισθημάτων των νέων για την κατεχόμενη πατρίδα μας. Από το 2015 είναι συν διοργανωτής αποστολών με σκοπό οι νέοι να γνωρίσουν τα κατεχόμενα χωριά και πόλεις μας και να αποκτήσουν βιώματα σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Το 2015 εκπροσώπησε την νεολαία Κερύνειας στην υποεπιτροπή κατεχόμενων Δήμων. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας. Είναι επίσης μέλος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού κλάδου Κερύνειας καθώς και του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα