Οι απειλές θανάτου στη Σαμψών με αφορμή σειρά κι οι θέσεις ΕΛΑΜ&Αλληλεγγύης

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν τρεις υποψήφιοι βουλευτές, η Μίνα Σαμψών (ΔΗΣΥ), η Κική Γρίβα (Αλληλεγγύη) και ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους (ΕΛΑΜ) οι οποίοι μίλησαν για το Κυπριακό και την πενταμερή διάσκεψή, ενώ η κυρία Σαμψών κατήγγειλε δημόσια ότι δέχεται απειλές λόγω της προπαγανδιστικής σειράς που προβάλλεται στα κατεχόμενα και στην Τουρκία.

Αρχικά η κυρία Σαμψών ανέφερε ότι απέναντι στο Εθνικό ζήτημα δεν υπάρχουν κόμματα. «Ο Πρόεδρος πρέπει να πάει στην πενταμερή και να τον στηρίξουμε καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τις συνομιλίες».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κόκκινες γραμμές.

Παράλληλα μίλησε και για την προπαγανδιστική σειρά εναντίον της ΕΟΚΑ, η οποία προβάλεται στα κατεχόμενα και σε ακόμη 85 χώρες. «Δεν άκουσα κανένα κόμμα να εκφραστεί για αυτή σειρά».  

Η κυρία Σαμψών αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα. «Εγώ και η οικογένεια μου δεχόμαστε εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα από τα κατεχόμενα και την Τουρκία λόγω της προπαγανδιστικής σειράς. Μου λένε ότι θα με πετάξουν στη θάλασσα».

Πρόσθεσε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία και τόνισε ότι η Πολιτεία δεν έκανε κάτι για να σταματήσει η διαστρέβλωση ενός ολόκληρου αγώνα. «Αυτά τα παιδιά κρεμάστηκαν και αυτοί του παρουσιάζουν ως ψυχρούς δολοφόνους των Τουρκοκυπρίων. Δεν σκοτώθηκαν Τουρκοκύπριοι το 55-59».   

Από την πλευρά της η κυρία Γρίβα ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει οπουδήποτε θετικό αποτέλεσμα στην πενταμερή, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του Εθνικού ζητήματος. «Συνομιλούμε με τον κατακτητή, τους εκπροσώπους των εποίκων και υπάρχει ανισότητα στην πενταμερή».

Πρόσθεσε ότι υποβαθμίζεται το 82% των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Οδηγούμαστε σε παγίδα και καταστροφή του Ελληνισμού της Κύπρου». Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να θέσει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η κυρία Γρίβα καταδίκασε τις απειλές που δέχεται η κυρία Σαμψών και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν δέχθηκε απειλές. «Έχω επιστολές του Στρατηγού Γρίβα που ζητά μην πειράξουν κανένα Τουρκοκύπριο. Οι Τουρκοκύπριοι σκότωναν τα δικά μας παιδιά και πρόδιδαν τον αγώνα μας», σημείωσε η κ.Γρίβα. 

Επιστρέφοντας στο θέμα του Κυπριακού, διερωτήθηκε γιατί συζητάμε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αφού την απέρριψε ο Κυπριακός λαός. «Δεν σέβονται την απόφαση του λαού». Επεσήμανε ότι καταστράφηκε το ηθικό και εθνικό φρόνημα του λαού και μειώθηκε η Άμυνα του τόπου.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η Πενταμερής θα είναι ένα ακόμη ναυάγιο και μία τρύπα στο νερό. Ο λόγος σύμφωνα με τον κ.Θεμιστοκλέους είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί μέσα από τις συνομιλίες να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής στην Κύπρο». Τόνισε ότι για να το πετύχει χρειάζεται τη δική μας υπογραφή σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Όσον αφορά την προπαγανδίστικη σειρά ανέφερε ότι κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν μπήκε στον κόπο να διεξάγει έρευνα με ιστορικά επιχειρήματα και να απαντήσει στην τουρκική πλευρά. «Το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ακαδημία Κύπρου όφειλαν να απαντήσουν τεκμηριωμένα στην τουρκικά σειρά. Φαντάζομαι ότι οπτασιάζονται τρόπους καλής γειτονίας με τα κατεχόμενα και τρόπους ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία, τους έποικους και τους Τουρκοκύπριους».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε αν η κυρία Σαμψών γνωρίζει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του Αβέρωφ Νεοφύτου και του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. «Η κόκκινη γραμμή του Αβέρωφ φτάνει στις τουρκικές θέσεις. Όπως θέλει η Τουρκία αγωγό φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, το ίδιο θέλουν και ο Αβέρωφ μαζί με τον Άντρο».

Τέλος διερωτήθηκε αν τα κόμματα που θα ακολουθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη, θα τον στηρίξουν ή θα τον πιέσουν να δεχθεί τις τουρκικές και αγγλικές θέσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Θεοχάρους: «O ΠτΔ δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις εκ των έσω για λύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν: Αν χρειαστεί να επέμβουμε στην Κύπρο τα πλοία μας είναι έτοιμα

Μεταγλωττίστηκε στα ρωσικά η προπαγανδιστική σειρά του TRT για το 1963-64

Keywords
Τυχαία Θέματα