Οι Δικοί Μας Άνθρωποι

Μέσα σε αυτόν καταιγισμό μηνυμάτων, εξελίξεων, πληροφορίων αναφορικά με την πανδημία… μπορεί να διαφωνείς, να συμφωνείς, να το θεωρείς υπερβολή και πολλά άλλα. Σώπασε λίγο… σκέψου τους δικούς σου ανθρώπους… τον παππού, την γιαγιά, την μητέρα, τον πατέρα. Πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι για εσένα?

H γιαγιά και ο παππούς, ο αδερφός με το άσθμα, η καρκινοπαθής μητέρα, η ηλικιωμένη γειτόνισσα... όλοι αυτοί, είναι οι δικοί μας άνθρωποι - σημαντικά κομμάτια στην ζωή του κάθε ανθρώπου! Είμαι σίγουρος ότι δεν ξεχνάς ότι οι γονείς σου σε

έφεραν στην ζωή, οι παππούδες και οι γιαγιάδες σε πρόσεχαν ενώ οι γονείς σου δούλευαν. Μπορεί να διαφωνείς με τα μέτρα, με την ύπαρξη του ιού και πολλά άλλα, όμως μέχρι που θα έφτανες για να προστατέψεις τους δικούς σου ανθρώπους?

Εσυ μπορεί, το πολύ πολύ, να φταρνιστείς μερικές φορές, να έχεις ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα. Αυτοι οι άνθρωποι όμως, οι δικοί μας άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν βαριά, να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή/και να χάσουν την ζωή τους. Είναι λυπηρό και ψυχθοφόρο να φευγείς μόνο χωρίς να έχεις κάποιο να σου κρατά το χέρι. Να είσαι μόνος σε ένα δωμάτιο σε ένα νοσοκομείο χωρίς να ξέρεις τι θα γίνει. Απλά σκέψου, την τελευταία φορά που εσύ ήσουν χάλια ψυχολογικά τι έκανες? Δεν συνάντήθηκες με τον άδερφο σου ή ένα φίλο να τα πείτε? Αυτοι οι άνθρωποι, οι δικοί μας άνθρωποι μπορεί να μην τα καταφέρουν.

… και όταν ακούσεις ότι «Ηλικιωμένος το νέο θύμα της πανδημίας… γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται διασωληνομένη στην ενταντική του νοσοκομείου»  μπορεί να αδιαφορήσεις ή και να πεις, πόσα χρόνια να ζήσουν ακόμα? Θα έλεγες το ίδιο αν αυτός ήταν δικός σου άνθρωπος? Θα έλεγες το ίδιο αν αυτή η γυναίκα με τα υποκείμενα νοσήματα ήταν από το οικογενειακό σου περιβάλλον?

Κουράστηκες, κουράστηκα, κουραστήκαμε όλοι… κάποια μέτρα είναι αναγκαία, κάποια άλλα μπορεί να είναι υπερβολικά. Αυτή η πανδημία δεν δοκιμάζει μόνο την υγεία της κοινωνίας μας, δοκιμάζει την οικονομία, δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις, μας δοκιμάζει όλους!
Ο κάθε άνθρωπος, ο δικός μας άνθρωπος είναι σημαντικός. Απλά αυτό. Ας προσέχουμε!
#ΟιΔικοίΜαςΑνθρωποι

*Πρόεδρος MKO REACTION

Keywords
Τυχαία Θέματα