Οι δηλώσεις του Ιδιάκεθ ενόψει του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (Τοποθετήσεις Τέτε)

Ο προπονητής της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιντιακέθ, σε διάσκεψη τύπου μίλησε για τον επόμενο αγώνα της ομάδας του με τον ΑΠΟΕΛ ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Τέτε. 

Οι δηλώσεις του Ιδιάκεθ:

«Να στείλω τη στήριξή μου στον Ναούμ, είναι κρίμα σε αυτή την ηλικία να τραυματίζεται τόσο σοβαρά. Για το ματς με τον ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό

μας εαυτό, να έχουμε ενέργεια. Το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είναι μία καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι δεν είμαστε τελειωμένοι - «νεκροί». Πιο δύσκολο αντίπαλο από τον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε στην έδρα του. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από το προηγούμενο παιχνίδι και να έχουμε καλύτερη απόδοση. Αντιμετωπίζουμε ένα ΑΠΟΕΛ που είναι ακόμη πιο δυνατό. Εμπιστευόμαστε όμως τις δυνατότητές μας και θα πάμε να το δείξουμε εκεί».

Για Χέφελ: «Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Και ο Μόισοφ. Δεν σας είπα ψέματα την περασμένη εβδομάδα. Ο Χέφελ είχε θέμα με την αλλαγή του προπονητικού λόγω γρασιδιού, αποκόμισε πρόβλημα και έτσι δεν θέλαμε να πάρουμε το ρίσκο. Θεωρώ ότι είναι έτοιμοι».

«Κάποιοι παίκτες είναι ακόμη πιο σημαντικοί. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν απουσιάζουν την ίδια στιγμή ο Τρουγιολς, ο Πλάνας και ο Μοίσοφ. Στην αυριανή τελευταία προπόνηση ελπίζω να μην προκύψει κάτι».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής σχήματος: "Είναι μία επιλογή, όλη την εβδομάδα το δουλεύουμε και σκέφτομαι τα πάντα, για το καλύτερο για την ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τον αντίπαλο. Και το καλοκαίρι στο ξεκίνημα της σεζόν σας είπα ότι φέτος για μένα είναι μία πρόκληση, άλλαξαν πολλά στην ΑΕΚ. Το προηγούμενο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Έχουμε κατά νου και το πλάνο του αντίπαλου. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερες επιλογές".

"Εμπιστεύομαι την ομάδα μου, το τιμ, τη δουλειά που γίνεται. Πάντα υπάρχει πίεση, είναι μέρος της δουλειάς και της ζωής ενός προπονητή. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στα 12 χρόνια προπονητικής μου καριέρας, συνήθως όταν δεν ξεκινούσα καλά τη σεζόν, είχα καλό φινάλε. Από το ξεκίνημα είχαμε μαζεμένα προβλήματα, απουσίαζαν αρκετοί. Είμαστε νέα ομάδα, δεν διαχειριστικάμε σωστά κάποια παιχνίδια, η πίεση πάντα υπάρχει. Η πίεση απ' έξω είναι λιγότερη από αυτήν που βάζω εγώ στον εαυτό μου."

Για Απόστολο Γιάννου: "Ο Απόστολος σκόραρε με Άχνα, είχε ευκαιρίες με ΑΕΛ και στο τελευταίο ματς είχε ασιστ στο γκολ με Φιόλιτς. Τώρα είναι η στιγμή για να στηρίξουμε και να βρεθούμε στο πλευρό των παικτών, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε δίπλα τους. Οι παίκτες μου υποφέρουν όταν δεν κερδίζουμε. Ο Απόστολος δίνει το 100% στην ομάδα, είναι ικανός επιθετικός για την ΑΕΚ και σίγουρα θα το δείξει. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τον ίδιο, θα το δείξει".

Οι δηλώσεις του Τέτε:

Για το ματς με τον ΑΠΟΕΛ: "Το παιχνίδι θα είναι ανταγωνιστικό, επειδή παίζουμε απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, δυνατός αντίπαλος όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να επιστρέψουμε πίσω με τους τρεις βαθμούς".

"Η αλήθεια είναι ότι και στο τελευταίο παιχνίδι προηγηθήκαμε στο σκορ όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα από την τετραετία που είμαι στην Κύπρο, κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Όταν προηγούμαστε στο σκορ δεν έχουμε αντίδραση, πρέπει σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο".

"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα πάμε εκεί για να το προσπαθήσουμε. Θα πρέπει να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια. Όταν παίζεις με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία ποτέ δεν είναι εύκολο. Να παίξουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια στη Λευκωσία και να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε τη ζημιά".

"Είναι αλήθεια ότι έχει ανέβει η ποιότητα. Κάθε παιχνίδι συγκεντρώνει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί. Αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι και να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε παιχνίδι".

Για το αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί για τον τίτλο: "Πρέπει να σκεφτούμαι το επόμενο παιχνίδι. Δεν οδηγεί κάπου η συζήτηση όταν λέμε για στόχο πρωταθλήματος. Δεν είμαστε το φαβορί στον τίτλο, έχει ομάδες που υπερέχουν στον προυπολογισμό".

Για το ποια θέση προτιμά ν' αγωνίζεται: "Στην Ισπανία έπαιζα στο δεξί άκρο. Εγώ είμαι χαρούμενος όταν παίζω, όπου μου ζητηθεί. Να βοηθώ την ομάδα. Στην ΑΕΚ προσαρμόστηκα σε νέο ρόλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα