Οι εξελίξεις της δολοφονίας Αποστολίδη στον τ/κ Τύπο

Το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα ένα 32χρονο στον αυτοκινητόδρομο κοντά στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος, οι αρνητικές επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη πτώση στη συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας, η έγκριση από τη «βουλή» των αλλαγών που χρειάζονται για την πραγματοποίηση των τοπικών «εκλογών» τον Ιούλιο και οι δηλώσεις της «υπες» ότι δεν θα παραδοθεί στις κατοχικές αρχές ο ύποπτος για τη δολοφονία του Σολωμού Αποστολίδη αλλά θα δικαστεί στην Τουρκία είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα

«Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Υπό διερεύνηση οι δήμοι που έλαβαν μέρος στα γεγονότα λιντσαρίσματος» γράφει ότι, η τ/κ συντεχνία δασκάλων έχει καταγγείλει τρεις «δήμους», οι υπάλληλοι των οποίων έχουν πάρει μέρος στα γεγονότα της 22ης Ιανουαρίου εναντίον της εφημερίδας. Αλλού γράφει ότι, σειρά επαφών στην Τουρκία θα πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων ημερών ο «υπουργός» οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς, ο «υπουργός» γεωργίας Ερκούτ Σαχαλί και ο «υπουργός» εργασίας Ζεκί Τσελέρ. Προβάλλει ακόμα το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα ένα 32χρονο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Τον Ιούλιο οι τοπικές εκλογές» γράφει ότι η «βουλή» έχει εγκρίνει τις αλλαγές στο «νόμο» ώστε οι τοπικές «εκλογές» να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο αντί τον Ιούνιο. Αναφορά γίνεται και στο θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 32χρονος Τσαγλάρ Μιντάς. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις του ο «υπουργός» τουρισμού Φιρκί Ατάογλου συνεχίζει τις επαφές του στην Τουρκία στα πλαίσια της εκστρατείας προώθησης του τουριστικού πακέτου του ψευδοκράτους.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Απηύδησε ο πολίτης: βρείτε λύση» αναφέρεται στις αρνητικές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πτώσης της τουρκικής λίρας έναντι άλλων νομισμάτων (ευρώ, δολαρίου και αγγλικής λίρας) και γράφει ότι οι πολίτες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από την «κυβέρνηση». Αλλού γράφει ότι, η απρόσεκτη οδήγηση οδήγησε στο θάνατο 32χρονο, ο οποίος λόγω της ταχύτητας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Τζιάος και Πέτρα του Διγενή. Προβάλλει ακόμα το θάνατο τριών ατόμων, μελών της ίδιας οικογένειας, από δηλητηρίαση αερίων από ξυλόσομπα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τρομερό δυστύχημα» προβάλλει το θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Τζίαος- Πέτρας του Διγενή και γράφει ότι η υπερβολική ταχύτητα και η απροσεξία του 32χρονου οδηγού τον οδήγησε στο θάνατο όταν το όχημά του σφηνώθηκε σε προπορευόμενο φορτηγό. Αλλού αναφέρεται στο σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με δύο «υπηρεσιακά» οχήματα, του «υπουργείου» γεωργίας, στα οποία εντός δύο μηνών έχουν δοθεί 95 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, με τον «υπουργό» να απαντάει λέγοντας ότι τα δύο οχήματα δεν ανήκουν πλέον στο «υπουργείο». Γράφει ακόμα ότι δεν υπάρχει «νομικό» πλαίσιο για την παράδοση του υπόπτου για τη δολοφονία του Ε/κ Σολωμού Αποστολίδη από τις τουρκικές αρχές στις κατοχικές αρχές και ως εκ τούτου ο Ερτίντς Σεντούρκ θα δικαστεί στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τρομακτικό δυστύχημα» αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Τζιάος- Πέτρας του Διγενή στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος και γράφει ότι ο 32χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, πέρασε στην αντίθετη λωρίδα του δρόμου και σφηνώθηκε βίαια κάτω από ένα φορτηγό. Προβάλλει ακόμα τις δηλώσεις της «υπουργού» εσωτερικών Αϊσέγκιουλ Μπαϊρμπάς σχετικά με το θέμα της μεταφοράς του υπόπτου για τη δολοφονία Αποστολίδη από την Τουρκία στα κατεχόμενα για να δικαστεί. Η «υπουργός» είπε ότι δεν υπάρχει «νομικό» πλαίσιο που αφορά τη μεταφορά και έτσι ο ύποπτος θα παραμείνει στην Τουρκία όπου θα δικαστεί. Αλλού γράφει ότι η πιστοποίηση εγγράφων στα «δικαστήρια» έχει επιφέρει έσοδα πέραν των τριών εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου δύο εκατομμυρία ευρώ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα